Престъпления без край: Лъснаха нови ГЕРБ кражби от АМ „Хемус“ за над 212 млн. лева

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prestapleniya-bez-kray-lasnaha-novi-gerb-krazhbi-ot-am-hemus-za-nad-212-mln-leva/26984 SvobodnoSlovo.eu
Престъпления без край: Лъснаха нови ГЕРБ кражби от АМ „Хемус“ за над 212 млн. лева

Регионалният министър Иван Шишков изнесе данни за множество нарушения, установени при проверки на възложени поръчки за строителство и ремонт на големи инфраструктурни обекти.

Общата стойност проектите е над 1 млрд. лв., но те са частично разплатени.

За изграждането на АМ „Хемус“ държавата е платила авансово над 212,1 млн. лв. Става дума за 4-и и 5-и лот от магистралата, подчерта Шишков. Narod.bg припомня, че престъпленията се случват по време на последния кабинет на ГЕРБ.

“В два лота държавата е дала аванси и си е позволила да извърши незаконно строителство”, каза Шишков. 

Договорите за пътища, които се нуждаят от основен ремонт, са на стойност 733,5 млн. лв., като 50% от тях са платени авансово, каза още регионалният министър.

При обектите, нуждаещи се от текущ ремонт с елементи на основен също са открити процедурни нарушения. Установени са злоупотреби и при ремонти на язовири на стойност 42 750 млн лв. 

“Проблемът е много сериозен. Това са само констатираните към този момент незаконни строителства. Но броят им може да набъбне”, заяви Шишков.

narod.bg

3 Коментара

чокън

преди 1 година

Боко Тиквата, Ахмед Сопола, Иван Мавъра, СерГЕЙ, КУРнела и още хиляди КРАДЦИ, само ВЪЖЕТО ще ги ОПРАВИ !!!

Коментирай

Мишо

преди 1 година

Когато нямаш съвест и срам, можеш да крадеш, лакомееш и простееш до гроб!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.