ПРИЖИВАЛЕЦЪТ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prizhivalecat/112300 SvobodnoSlovo.eu
ПРИЖИВАЛЕЦЪТ

Един евнух с папийонка, къделя бели къдри и морен поглед под тлъсти клепачи, се разхожда из българския обществен живот. Облечен е като безработен актьор от старческия дом за артисти във филма на Дино Ризи ( с Уго Тоняци ). Но тоя опърпан изглед е само привидност. Евнухът обикновено се облича с маркови костюми, гарнирайки ги с ярката пеперудка - неговият подпис. Той е милионер и живее нашироко - като римските патриции, на които се стреми да прилича с тлъстата снага и прическата си. Той никога не се е занимавал с нищо истинско. Цял живот е бил подлога на силните на деня или иначе казано - на Сорос.

Евнухът с папийонката се представя за "културолог" и "медиен експерт". Културолог няма как да е, въпреки че е бил редактор на в. "Култура". Но ако изданието се нарича "Строеж", има ли основание редакторът му, който никога не е виждал строителен обект и бетонобъркачка, да твърди, че е строител? Евнухът е роден през 1958 и заявява, че е завършил СУ в година, в която специалността "културология" още не е била създадена. Следователно няма академичния ценз "културолог", а сам си е залепил тоя престижен етикет. Колкото до медийните му компетентности, те са особено съмнителни и са свързани с блажения му дългогодишен курорт в СЕМ - един от най-ненужните и вредни обществени органи в България, в който намират обилен зоб само некадърни приживалци.

Да, точното определение на въпросния евнух е ПРИЖИВАЛЕЦ. Руската аристокрация, освен блестящи културни традиции, е създала под сурдинка и отвратителния статут на приживалците, индивиди, които живеят за чужда сметка, плюскат до насита чужд хляб, не се занимават с никаква полезна работа, освен да плетат козни и да разнасят клюки в дома, който ги е приютил. Угодничат лицемерно пред благодетеля си, а всъщност го ненавиждат и му забиват нож в гърба при всеки удобен случай. Такива са отношенията на евнухоидния ПРИЖИВАЛЕЦ с пеперудката и мръсното сетре ( в гардероба си той има копринени - за безбройните официални банкети, на които е неизменен атрибут ) с благодетеля му - българската държава, от която е цицал цял живот, без да я обогати с никакъв реален принос. Написал е три книги - каква е истинската стойност на тия наукоподобия? От десетилетия се кипри с титлата доцент - за какви преподавателски и научни заслуги?

Всичко, което заобикаля ПРИЖИВАЛЕЦА, е фалш, мъгла, димна завеса. Това е неговата хранителна и дихателна среда. Той отделя плътна мастилена мътилка и от нея подава тлъстата си шамандура с дебели бузи, надменни тежки очи и сенаторска фризура - ще рече човек: самото въплъщение на префинения интелектуалец, на arbiter elengatiae - същински Гай Петроний! А всъщност зад тая маска се крие господин никой, елементарен търбух, който има една житейска цел - да преяжда на аванта.

Евнухът има претенциите да произлиза от каймака на софийската интелигенция - бил син на "гениалния" архитект Лозан Лозанов, подарил на столицата несравнимия по своето архитектурно съвършенство ( бивш ) хотел Плиска и зет ( отдавна бивш ) на Светлин Русев. И понеже, по неговата логика, се е родил с папийонка и "пет звезди" на красното чело, трябва до стогодишна възраст да го тъпчем с чер хайвер и да го поим с шампанско.

Като му гледам телесата, евнухът надали е стъпвал в казарма. На трийсет години той вече изглеждаше петдесетгодишен. Но не защото е мъдър, а защото е мъртъв духом. И тоя духовен мъртвец, тоя заклет използвач, живял винаги на чужд гръб, тоя ПРИЖИВАЛЕЦ, призовава днес службите за сигурност да "влязат в медиите и да започнат борба с руската пропаганда", тоест да сплашват, да арестуват и да инквизират свободомислещите автори! 

Този фалшификатор на "култура" трябва да бъде разобличен и смазан. Не авторите, честно изказващи мнението си, а той, той самият трябва разследван! Такива мръсни уста трябва да бъдат принудени да занемеят!

Знам, че не се хвърля камък в рядко л@йно - ще те опръска. Но диария като въпросния ПРИЖИВАЛЕЦ трябва да бъде затрупана под цяла грамада камъни и прокълната - като Цеко от поемата на Вазов. Иначе ще продължава да вони и да струи скверн. По всеки повод

Милена Върбанова 

16 Коментара

постоль

преди 5 месеца

Израсъл под крилото на партията майка и почивните станции на ЦК на БКП и Държавния съвет! Паметникът на Съединението в Пловдив е на

Коментирай

Ева

преди 5 месеца

Поредно извержение на вулкана Върбанова. Всяка дума е камък връз мръсното папийонково чучело. Дори не е забавно да се наблюдава падението на този нещастник. Смрад и гнусота извира от всяко негово отваряне на устата.

Коментирай

Наблюдател

преди 5 месеца

Това "нищо" е олицетворение на комунистическия педераст- мазен , некадърен , използвач , лизач и изрод!

Коментирай

#koй

преди 5 месеца

oт рождение този е ударен по главата (дълги годин,по спомен, над 7-8, е мълчал като пън, а родтелите му в панчарево са се били пощурили с казуса пеперуден). в главата му само газиран въздух. пройзводител на екскрименти. торба с пръдни. .все пак произходът на парите ми е любопитен, пера по пера,фактура по фактура, данъчни отчети.

Коментирай

#koй

преди 5 месеца

мозъчен пръдльо

Коментирай

Люба

преди 5 месеца

Съгласна съм и подкрепям всяка Ваша дума, Милена Върбанова! Всеки път, когато видя тази физиономия на екрана, изпитвам не отвращение, а истинска погнуса ! Как успява цял живот да се намести там, където не му е мястото, но му е най-удобно и комфортно?!? Колкото и да се е натруфил, от него винаги лъха на нечистоплътност. Гаден, мазен, направо ти идва да го заплюеш. Това конте си мисли, че винаги е оригинален и неподражаем, а не може да се сети, че е смешен и изглежда глупаво! Пфу!

Коментирай

Чичко Дьорд Шорош

преди 5 месеца

Нищо му няма на момчето! В добро здраве си е. Я какъв апетит има?

Коментирай

Абеее

преди 5 месеца

На този кашалот защо някои му казват галено"ГОГО"?!!Може би е строен като фиданка,но му е дебел пуловерът?

Коментирай

Абеее

преди 5 месеца

На този кашалот защо някои му казват галено"ГОГО"?!!Може би е строен като фиданка,но му е дебел пуловерът?

Коментирай

Йорданов

преди 5 месеца

Този е една изключително неприятна твар, както на външен вид , така и морално!Такива непрекъснато ни ги натрапват по Канал 1, БТВ И Нова, затова и отдавна не си причинявам нерви да ги гледам.

Коментирай

мсг

преди 5 месеца

Малко уточнение. Приживалец, или както е в Речника - приживальщик, би трябвало да се превежда - храненик, или както е в случая - хрантутник. Що се отнася до самото явление, то приживальщик не е рожба на руската аристокрация. Преди това е съществувало в Речь Посполита, където всеки заможен велможа - магнат е издържал многобройна клиентела от малоимотни и разорени шляхтичи, които са поддържали в сейма и сеймиките претенциите на техния благодетел. И може би тове е една от причините за упадъка и в крайна сметка гибелта на полската държявнаст. Впрочем клиентелизмът съществува още от древния Рим и може би е в основата на късно републиканската система за управлени,. довела до краха й. Това, че папийонката иска, с външността си, да наподоби автора на "Сатирикон" е неразбираемо като твърдение. Римските естетични стандарти изключват възможността за съществуването на клошарския образ на папийонката

Коментирай

Милена Върбанова

преди 5 месеца

Благодаря на всички коментирали за интересните квалификации и анализи. Радвам се, че мненията ни за този паразит съвпадат. Към мсг: благодаря за уточненията. Не бях изследвала корените на явлението "приживалец". Коментарът Ви е важен за изясняването на този отвратителен феномен.

Коментирай

Нико

преди 5 месеца

Гипичен соросоиден.пендел.натовски Лизач

Коментирай

МИХАЙЛОВ

преди 5 месеца

...АМИ КАКВО ДА КОМЕНТИРАМЕ КАТО НЕ ПУБЛИКУВАТЕ КОМЕНТАРИТЕ ИЛИ ГИ ТРИЕТЕ...

Коментирай

МИХАЙЛОВ

преди 5 месеца

...АМИ НИЩО НЯМА ДА КОМЕНТИРАМЕ ЩОМ ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ...

Коментирай

Мария

преди 5 месеца

Заради този в БТА съсипаха редакция, създадена с много усилия и труд от няколко свестни журталистки, които сега не са между живите. Пак заради него понижиха човека, оглавил редакцията, за да може този да заеме ръководния пост на новосъздадената далечна имитация на Паралели и ЛИК и копие на Програмата. И добре, че е персоналът му да движи нещата, щото ако разчитат на него да свърши нещо, по-вероятно е да цъфне налъма.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.