Проф. Минеков: Ние, гражданите, сме тези, които трябва да срутим тази система

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prof-minekov-nie-grazhdanite-sme-tezi-koito-tryabva-da-srutim-tazi-sistema/14476 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Минеков: Ние, гражданите, сме тези, които трябва да срутим тази система

Ние, гражданите, сме тези, които трябва да срутим тази система. Разходките по паветата са безполезни и успокояващи за правителството и главния прокурор. Затова трябва да се поема нова посока.

Това каза пред БНР проф. Велислав Минеков, един от организаторите на антиправителствения протест.

По думите му на площада са хора, които са лично засегнати.

„Става дума за лично чувство, не са партийни причините. Там са деца на компютрите, те сравняват с това, което са видели в чужбина. Виждат, че това е ненормална държава, която се управлява от шайка. Тези хора знаят, че това, което се случва, е огромна нищета и че бандитската система трябва да се премахне по-бързо, за да имат бъдеще“.

„Всичко, което се изсипва като обида срещу протеста, се превръща в похвала... Този парламент е напълно ненужен. Вотът на недоверие е безсмислен. Трябва нов парламент, нови избори, но честни. Нужно е дистанционно гласуване, дори гласуване по пощата, машинно гласуване. От това ги е страх, защото само тогава вотът не може да бъде контролиран.", допълни “ проф. Минеков.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.