Проф. Минеков: При всеки един скандал Бойко Борисов пази Вежди Рашидов”

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prof-minekov-pri-vseki-edin-skandal-boyko-borisov-pazi-vezhdi-rashidov/14870 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Минеков: При всеки един скандал Бойко Борисов пази Вежди Рашидов”

При всеки един скандал Бойко Борисов пази Вежди Рашидов”, заяви в предаването ”Денят с Веселин Дремджиев” по ТV+ и TV1 проф. Велислав Минеков, скулптор и преподавател в Националната художествена галерия. Той коментира статията на Вужди Рашидов от неделя вечерта със заглавие ”За чистотата на духа и търговията с медийни услуги”.

В нея председателят на парламентарната комисия по култура, който е и бивш министър на културата, насипа купища квалификации срещу медии, интелектуалци, авторитети в изкуството, хора с ясни граждански позиции и критици на управляващите. Той посочи и кои са "правилните" журналисти и културтрегери.

Според проф. Минеков този текст е наистина смущаващ. Той обаче напомни, че това далеч не е първият смущаващ публичен коментар на Рашидов и че през годините е имало не една или две подписки с искане той да се оттегли от политическия живот на страната. "Рашидов има гръб и неговият гръб се нарича Русия през Валентин Златев. Рашидов работи вече твърде хубаво и с Пеевски", коментира Минеков.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.