Проф. Минеков: Разделяме се с епоха на бандитизъм, на вопиюща простотия, на нещастие

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prof-minekov-razdelyame-se-s-epoha-na-banditizam-na-vopiyushta-prostotiya-na-neshtastie/10028 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Минеков: Разделяме се с епоха на бандитизъм, на вопиюща простотия, на нещастие

Кошмарът на Борисов – служебно правителство, се сбъдва. Разделяме се с епоха на бандитизъм, на вопиюща простотия, на нещастие. В замяна на това сме първенци по корупция, по нищета в медийното пространство, по смъртност, с едва кретащото образование и плачевно здравеоопазване.

Това заяви пред „Сега“ скулпторът, който активно участва в гражданските протести миналата година и беше част от „Отровното трио“ проф. Велислав Минеков.

Той прогнозира, че „след няколко месеца на 10 ноември ще дойде българският 10 ноември. С 30 години закъснение след останалите страни от Източна Европа. Този път има шанс това начало да е добро. Настоящата криза дава възможности за оценка на сполетялото ни нещастие. То е неизмеримо, не знаем откъде да почнем. Но възможност ще има всеки, който пожелае да потърси истината. За това разчитам на журналистите да питат и да разследват, независимо че тук почти не останаха такива. Промяната вече се усеща, но г-н Борисов още не осъзнава какво се случва. Той твърде много е повярвал в себе си, виждаме проявите на синдрома „Дънинг-Крюгер“.

„Борисов е доста изнервен, не го слушайте, той търси враг. Интересно е, че се изживява като борец с комунистите и русофилите - той самият, който пусна „Турски поток“, който всъщност е „Руски поток+, за 3 млрд. наши пари. Той търси да посочи врагове и няма да е само президентът Радев. Радев има ясна позиция. За първи път имаме президент, който е от другата страна на реката. Надявам се и за в бъдеще да имаме президент, който е от другата страна на управляващите, да бъде коректив“, заключи професорът, който е оптимист за бъдещето

Frognews.bg

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.