Пропагандата, която се лее, е умопомрачителна

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/propagandata-koyato-se-lee-e-umopomrachitelna/116564 SvobodnoSlovo.eu
Пропагандата, която се лее, е умопомрачителна

Пропагандата, която се лее, е умопомрачителна. Не съм виждала такова чудо от времената на комунизма, но тогава всички знаехме, че е фалшиво официозно говорене, нямащо общо с действителността. Сега не е така. Виждам нормални хора, уловени като шарани. Страшно е.

Наблюдавам такова производство на глупост в обществото, че ми прилошава. Бройлер-машината е неуморима. Плоска, куха, пренебрежителна към истината пропаганда обработва умовете, които са заети със свои лични дела, а оттам и податливи на политически внушения.

Овладяване на бъдещето през човешката глупост, която сама предоставя себе си за употреба; едно самоунищожение чрез вкусната манипулация, че мозъчното самоубийство е интелектуалния връх за добрите шансове в едно общество от назначени и толерирани величия на плоскомислието.

Калина Андролова

8 Коментара

хамалин

10 months before

става дума за колективна (обществена по нашему) шизофриня. (плоскомислието или епидермалното мислене у нас винаги е било Ду Бест

Коментирай

хамалин

10 months before

става дума за колективна (обществена по нашему) шизофриня. (плоскомислието или епидермалното мислене у нас винаги е било Ду Бест

Коментирай

Бен

10 months before

При комунизма било така, ама сега не било така? Кое не е така? Освен че при комунизма имаше някаааааква мярка, та на черното се казваше светло сиво, ама не чак бяло, пък сега дори и такава мярка няма! Но като цяло, и тогава всички знаехме, че ни лъжат, и сега си го знаем. И тогава всички мрънкаха под мустак, а официално вееха байраци, сега продължават. Тогава за един виц можеше да изкараш години в Белене, сега може да те размотават години по съдилищата, като Милена. Като направят промените в Конституцията Пеевски и онези, които гониха белия автобус заради него, може и Белене да възродим. Нищо ново под слънцето!

Коментирай

Иванов

10 months before

Абе Човеко, при соца имаше непрекъснат градеж, построиха се стотици предприятия, повече от 3000 язовира, пътища, образование, армия, здравоопазване. всичко това рухна за този период на фиктивна демокрация. Медиите ни са абсолютни парцали, с изключение на 2-3. Напълно съм съгласен с Авторката, но вече не виждам изход от колониалното ни щастие, водят ни към война досущ като Украина, досущ като добитък на кланница. Освен Възраждане и БСП, всички са говеда с наведени глави. Народът ни е убит духовно, младите са напъно дезориентирани.

Коментирай

Лакота

10 months before

Спрете се бре, хора, стига с тоя комунизъм!!! Такъв строй не е имало!!! Плоското мислене май и авторката журналистка го владее завидно добре. Ако не е така да каже открито и точно- от тази дата до тази дата е било комунизъм. И ако не може, да се откаже от дипломата си! Редно е, нали?!

Коментирай

Бен

10 months before

Уважаеми Иванов, не става дума за градежи, а за пропаганда. Една от причините, да пропадне комунизма, е безумната пропаганда и тоталната загуба на доверие у хората. Въпреки градежите. Не съм си го представял, но в момента дереджето с пропагандата е по зле от тогава. Много по зле, на много по долнопробно чревно-сексуално ниво. Както се казва, на времето каква пропаганда имаше, пък сега... Помия. Така че, и аз съм съгласен с авторката. Нещо повече, убеден съм, че вървим към ужасен провал, една от причините за който ще е официализираната простотия и подмяната на Истината. А комунизъм е времето на управлението на компартията, с конституцонно бетонираната и ръководна роля. Може да не е теоретично издържано, но аз така си го наричам. Ако имах диплома от АОНСУ, щях да я върна за този пропуск ама нямам...

Коментирай

Бай Ганьо

10 months before

Всичко е наред ; левите правят дясна политика; десните правят лява политика,а повечето хора искат демокрация високи доходи само че да има комунистическа полиция и армия,всеки да пише публикации,всички знаят как трябва да се говори ,да се пише и тн.С една дума всички да спазват закона, без мен защото аз знам как да не го спазвам.Е май нищо няма да излезе още 30 години опити и после пак отначало.

Коментирай

AAB

10 months before

Напълно съм съгласен. Обработката е пълна. Не съм сигурен какъв процент са промитите мозъци в БГ. Но виждам, че извън БГ са почти всички. Ами нали имат техния пример нашите управници. Не съм комунист. Напротив - страдал съм от това, че дядо ми и баща ми са били набедени врагове. Но при комунизма дори комунистите знаеха че лъжат. В така наречения свободен свят пък са така убедени и вярващи в тяхните лъжливи политици, че нищо не искат и да чуят за нещо различно. Ще ти излязат с примери за непримиримо независими журналисти които ако има нещо нередно непременно ще са го открили и оповести ли и т.н. Е комунистите много е имало да учат как се промиват мозъци.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.