ПРОТЕСТИ ЗА ПАРИ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/protesti-za-pari/13049 SvobodnoSlovo.eu
ПРОТЕСТИ ЗА ПАРИ

Днес полицаите протестират. За заплати. За пари. Съгласна съм донякъде с тях. Всеки има право на достойно заплащане. А голяма част от полицаите наистина са достойни професионалисти, които съвестно си гледат работата.

Но няма как да не се запитам защо именно полицаите, които трябва да бдят за сигурността ни и да ни пазят, нищо не казаха, когато главния прокурор и правителството грубо погазваха правата на гражданите, когато нарушаваха Конституцията.

Когато им разпореждаха безпомощни жени да бъдат разкарвани като мечки с пранги на краката. Когато техни колеги биеха зад колоните на Министерски съвет младежи? Защо не протестирахте, когато ви разпоредиха да обгазявате мирни протестиращи?! Тогава, полицаи, защо не казахте нищо?

Защо не протестирахте срещу вашите колеги или началници, които закрилят престъпността, които рекетират бизнеса и слагат чадър над наркодилъри и трафиканти. Не се оправдавайте, че не ги знаете. Знаете ги. И си мълчите.....

Затова аз ви пожелавам успех за заплатите. Но не мога да ви съчувствам. Защото вие вече избрахте страна. И тя не е страната на народа ви.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.