С ВАС СЕ ЗАНИМАВА ПОЛИТИКАТА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/s-vas-se-zanimava-politikata/11789 SvobodnoSlovo.eu
С ВАС СЕ ЗАНИМАВА ПОЛИТИКАТА

Няма съмнение, че искам кръчмите да отворят, от скука чак запонах да готвя. Също така нямам съмнение, че бизнесмените, които бяха на принципа, че ден година храни, няма да ги подкрепя. През лятото и есента протестирахме, а те идваха да ни се карат, че викаме много силно "Оставка!" и нарушаваме рахата на клиентелата им. Сега те ще протестират, че взеха да се оззъбват от мерките....

Изумително е как може да не виждаш реалността. Техният протест нямало да бъде политически, а само искали да ги отворят. Те не се занимавали с политика. Толкова естествена простота, да не кажа простотия на едно място просто кърти. Уважаеми и неуважаеми кръчмари, ресторантьори, бармани и прочие - политиката ви докара дотук. Вие може като щрауси да си криете главите в бетона, но всеки ден именно политиците вземат политически решения за вашето бъдеще. И дали да имате работа. И дали да работите или да стоите вкъщи. И дали ще оцелеете или не. Но вие се гнусите от политиката. Тя обаче не се гнуси да определя бъдещето ви.

И когато онзи мазният, който ви представлява /някак си все не успявам да му запомня името, зашеметена от вида му/, ви обяснява, че не трябва да политизирайте, го питайте кой взема решенията за вас - политиците или баба ви. И се запитайте КОЙ ИМА ИНТЕРЕС протестът ви да не е политически?!? Хората, викащи "Оставка!", нямали място на протеста ви. Ами няма да ви подкрепим! И ще помним!

Единственото оправдание човек да се занимава с политика е, да контролира политиката, защото тя ежедневно се занимава с него!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.