Сабрутев беше в абсурдната позиция да се опитва да докаже в дебата по bTV, че управлението на ПП е било икономически възходящо за България!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sabrutev-beshe-v-absurdnata-poziciya-da-se-opitva-da-dokazhe-v-debata-po-btv-che-upravlenieto-na-pp-e-bilo-ikonomicheski-vazhodyashto-za-balgariya/134237 SvobodnoSlovo.eu
Сабрутев беше в абсурдната позиция да се опитва да докаже в дебата по bTV, че управлението на ПП е било икономически възходящо за България!

Сабрутев беше в абсурдната позиция да се опитва да докаже в дебата по bTV, че управлението на ПП е било икономически възходящо за България! Първо и основно, азбучно правило в икономиката: оскъпяването на енергоносителите влошава остро икономическата ситуация! Защото основата на икономиката е енергията. И енергията се превръща в икономика!!! Така че всякакви таблици на Сабрутев са напълно излишни, фалшиви и бзсмислени. Грубата грешка, която ПП направиха още в първите дни на своето управление, а именно да стартират унищожаването на газовия сектор с шоковата си нагла дилетантщина, предопредели изхода от тяхното властване. А пепейското властване е пълен крах за държавата! За разлика от тяхното профанско поведение, което ни загроби, всички останали държави около нас, предприеха други ходове и станаха наши доставчици на енергия.

Вкарването на посредници в газовите доставки унищожи ПП и завлече България назад и надолу! Отделно от тази база, бзобразното и неоснователно самочувствие на ПП малтретираше държавния бюджет и създаде хаос в структурата на движението на държавните финанси. Затова Сабрутев няма как да доказва колко сме напреднали при управлението на ПП, тъй като всеки българин усеща истината по джоба си. Когато пазарувам в хранителния магазин, плащам точно два пъти повече за едно и също количество стоки отколкото преди ПП да се появят на политическата сцена.

Не ме интересува колко е официално обявената инфлация, аз я виждам и чувствам пряко и мога да я сметна по разходите, които правя. Стандартната рецепта против висока инфлация (според защитниците на Вашингтонския консенсус) е ограничаване на паричната маса плюс държавна програма за икономии. Харвардските специалисти-социалисти направиха тъкмо обратното – раздаваха за кратко с цел популизъм и купуване на електорат. Не на последно място – емитираха дългове на неблагоприятен пазар, който ни задължи с по-високи лихви. И това го направиха толкова демонстративно съзнателно, че бихме могли да потърсим и задкулисни зависимости за лични облаги. Мога да изброявам още много негативи, които ПП стовариха върху клетата ни държава, мислейки българския народ за страшно тъп и че нищо никой няма да проумее от техните велики икономически ходове! Само че съсипването на енергийния сектор и предприемачеството не е автономна реалност, тя е свързана реалност с последствия във всички останали сфери!

Дойдоха на вълната на революционния популизъм, че ще реформират и променят, а се оказа, че най-първото им задължение е да създадат своите схеми за източване и да лансират бизнес интересите на своите спонсори за сметка на благосъстоянието и сигурността на държавата. Обещанията за „наваксваща модернизация“, че България ще става малък, но богат високотехнологичен връх, се оказаха абсолютен харвардски шарлатански сапунен мехур, който се спука в обективната карфица на истината. Българският политически влак, управляван от харвардците, дерайлира и катастрофира.

Мога да говоря безкрайно за пепейството, но ще завърша като ви припомня, че Кирил Петков предлагаше да внесем външни консултанти за „ремонтиране“ на българските служби, че даже и да внесем директно шефове на служби от чужбина, както и главен прокурор. Концентрирана, смазваща тъпота! Както сполучливо се изрази един приятел, електоратът им е ланшния сняг.

Калина Андролова

7 Коментара

Калина Андролова възхвалява Боко Тиквата срещу заплащане

1 month before

Да си припомним политиката на Властта на суджуците, асансьорите, терасите, боклукомора, водомора, къщите на тъщите, ЕВРОмутрата ... към пенсионерите и техните доходи: - Първото правителство на Борисов замрази пенсиите - от 2009 до 2013 г. те не помръднаха нагоре и с една стотинка. - Извършената през 2013 г. актуализация не успя дори да покрие натрупаната инфлация. - През 2014-2017 г. пенсиите бяха осъвременявани по швейцарското правило с нищожни проценти - 1.9 - 2.7%. През 2014 г. средната пенсия беше 311.35 лв. Днес - пет години по-късно, е 381.74 лв., а догодина ще стане 412.28 лв.

Коментирай

Продължение

1 month before

... постановление от 2006 г. Кабинетът на Борисов отказа да поправи гафа. - През 2019 г. индексацията беше с повече, но не заради щедростта на Борисов, а заради тръгналите нагоре цени. По същата причина ще е 6.7% от 1 юли 2020 г. - 1.276 млн. пенсионери живеят под линията на бедност за 2020 г., изчислена на 363 лв. - През 2019 г. трябваше да отпадне таванът за новите пенсии. Финансовият министър Владислав Горанов зачеркна този текст от кодекса за социално осигуряване. - През 2018 г. кабинетът "Борисов" извади стажа преди 2000 г. от формулата за изчисление на пенсията, което по прогнози на НОИ щеше да ощети между 30 и 50% от новите пенсионери. След всеобщо недоволство и намеса на Борисов беше дадена възможност за избор на формула до края на 2022 г.

Коментирай

Страхотна новина Ликуй, народе!

1 month before

Страхотна новина Ликуй, народе! България е в реални преговори с американската държавна банка за експортно застраховане EXIM Bank за осигуряване на финансиране под формата на заем за изграждане на новия 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“. Това стана ясно от съобщение на Министерството на енергетиката за днешната среща на служебния енергиен министър Владимир Малинов, който е на посещение в САЩ, с Рита Люис – председател на борда на директорите и президент на EXIM Bank.

Коментирай

(Пезе)Венко Дамугонабутев

1 month before

РАДЕВ КЕШ, КОРНЕЛАТА КЕШ, ТИКВАТА КЕШ, КИРО КЕШ, АСЕНКАТА КЕШ, РИСТЮ КЕШ, ГНОМА КЕШ, КОПЕЙКО КОПЕЙКАТА КЕШ... Изрод, гад, крадец до крадеца, престъпник до престъпника! Не за затвора, всичките тия престъпници и гадове са направо за ГИЛОТИНАТА! Няма друга държава по света дори и в банановите републики на Латинска Америка, където една шепа нагли безскрупулни крадци да са узурпирали, откраднали и приватизирали цяла една държава за своя собствена употреба и за свое лично забогатяване и лични облаги. Никакъв затвор - качваш ги всичките тия уроди на гилотината и им режеш крадливите, нагли чутури! Гилотината трябва да работи 24/7, докато и една такава гадина не остане!!! Това е рецептата!!!

Коментирай

Глас от народо

1 month before

Да живей д-р Костя. Той ще върже левът за рублата и мигом ще станем милионери. С д-р Костя напред,напред. България Швейцария на Балканите.

Коментирай

Венко,

1 month before

,,Копейката,, както го зовеш липсва, ама ти го ,,турна,, в кюпа. Оди да пасеш ,ти , явно си прекалил със ,,зеленото,,.., в кеш

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.