Само не разбрах защо дамата е извадила спящото бебе от количката, метнала го е на ръката си и тогава е започнала да чопли

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/samo-ne-razbrah-zashto-damata-e-izvadila-spyashtoto-bebe-ot-kolichkata-metnala-go-e-na-rakata-si-i-togava-e-zapochnala-da-chopli/110601 SvobodnoSlovo.eu
Само не разбрах защо дамата е извадила спящото бебе от количката, метнала го е на ръката си и тогава е започнала да чопли

Само не разбрах защо дамата е извадила спящото бебе от количката, метнала го е на ръката си и тогава е започнала да чопли с един нокът стикерите от табелата на сградата (не мие боя, маха стикери)? Уверена съм, че ако беше оставила спящото бебе в количката и използваше и двете си ръце с по няколко нокъта, щеше да й е по-удобно да чопли по табелата, нали? За почистване на боя с нокът даже не помислям, нищо, че така разправям! 

В политически инсталации винаги се разчита на тежко банален сантиментализъм с приказен елемент - бебе, майка, девойка, кученце, които страдат, но героично отстояват страната но Доброто... 

Чета, че искат да се организират и да нарисуват около червените петна по сградата цветя, тъй щото да отговорят на този вандализъм.

Ми, що пък не - направо да опъват платна върху сградата и там всеки да може да изрази гражданските си позиции! 

Много ще е симпатично и демократическо, нали?

За наратива около фотката - моля ви, другари и другарки от неокомсомола, по-оригинално я карайте, че си намъчихме естетическите възприятия и ни сурнахте в болшевишката пропаганда тотално! 

То, принципно, т.нар. социално ангажираното изкуство "като цяло" от там произхожда, ма кой да знае, че им повтарят формулите. Да си рече човек, че от един център ги обучават :)

Гергана Пирозова

5 Коментара

Име

1 year before

Проблемът е, че западноевропейците някак си постоянно забравят, че ако за тях, този брутален тоталитаризъм и демагогия, който ни налагат от началото на ковид пЛандемията, до ден днешен, е нещо ново и непознато, за бившия соц. лагер беше самото "битие и житие". Така, че - не нас тези!

Коментирай

аналитичка

1 year before

В потвърждение към статията - на мен женицата ми изглежда като колхозница, с тази забрадка на главата. И е напълно в стилистиката на болшевиките. Само дето вместо да тъче на стана и да изпълнява петилетките за три години, тя извършва абсолютно безсмислено действие. Пфу, няма професионалисти в пропагандата у нас, пфу.

Коментирай

Али Баба

1 year before

Забрадката трябваше е в синьо и жълто за по-голям патос....

Коментирай

Али Дедо

1 year before

Забрадката е синя, косата - жълта, така че всичко е точно!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.