Севда, камерите и пурата

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sevda-kamerite-i-purata/15306 SvobodnoSlovo.eu
Севда, камерите и пурата

Този път не става дума за камерите и микрофоните на медиите. Васил Божков твърди, че пиарката на Министерски съвет и Бойко Борисов Севдалина Арнаудова всеки месец е посещавала офиса му на ул. „Московска“ 43. Арнаудова може да не отговори, а може да каже, че някакъв обвиняем говори неща, за да се защити.

За Севда, както я нарича премиерът и много от журналистите, е най-добре да мълчи. Умно би постъпила и ако си потърси нова работа – далеч от погледите на медиите и прокуратурата. Защото камерите, опасващи офиса на Божков, са заснели нейните визити. В това тя не трябва да се съмнява. Както и че поне половината от посещенията й са записани. Не е лошо да си припомни и какво е говорила в кабинета на Божков, защото вероятно ще й се наложи да разказва за това – пред премиера и пред прокуратурата. Шофьорът/ите, които са я карали до „Московска“ 43 също ще бъдат потърсени.

Най-лесно е да продължи пълното отричане на всичко, което вади „беглеца в Абу Даби“. Повдигнати са му 18 обвинения, което все пак разколебава някои от гражданите, които се интересуват от случващото се. Те очакват ясно доказателство, което да потвърди разкритията му. Хората искат това да стане час по-скоро. Защото ако Божков няма такива доказателства, всичките му разкази по картинки ще си останат разкази по картинки. Обществото няма търпението за 1001-та приказки на Шехерезада.

Говори се за вариант Васил Божков да стане защитен свидетел на Европейската прокуратура, оглавена от Лаура Кьовеши. Не е сигурно, доколко това би свършило работа, като се има предвид, че българският обвинител №1 Иван Гешев е определил хората, които влизат в отдел 01 за работа и координация с Кьовеши. Не очаквайте тези хора да свършат нещо сериозно.

Но Божков би могъл да стане защитен свидетел на държава, която има интерес да увеличи банката с информация, събрана от нейните служби. Тази държава винаги е събирала всичко за ръководителите на различни страни, за да може да им влияе при вземане на едно или друго решение.

Грами със скандала заминават от посолствата в София към съответните страни всеки ден. Това има значение.

Бойко Борисов в типичния си стил отговори на на Божков за дадените, както твърди бизнесменът, 60 милиона на него и Владислав Горанов: От Божков съм получавал само една пура и то беше в централата на ГЕРБ.

Трудно е да си представи човек, че в една пура могат да се съберат милиони… И вярно не могат.

Със сигурност сюжетът ще има продължение.

Севда… Тази самоуверена жена може да се окаже много важна за прокурорското разследване, ако то е такова, каквото трябва да бъде по закон. Иначе ни очакват пошли водевили. Този път обаче зрителите са готови с палеца надолу.

Д-р Димитър Попкутуев

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.