СХЕМАТА! ТЕЛК – една от машините на ГЕРБ и Цветнов за избори

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/shemata-telk-edna-ot-mashinite-na-gerb-i-cvetnov-za-izbori/20243 SvobodnoSlovo.eu
СХЕМАТА! ТЕЛК – една от машините на ГЕРБ и Цветнов за избори

Свидетели сме на невиждана активност на МВР и прокуратурата по темата фалшиви ТЕЛК-ове. Тази тема се повдига периодично, но до сега винаги е поставяна от медии, журналисти и неправителствени организаиции, а сега след  десет години скандали и журналистически разследвания  наблюдаваме активност на институциите. Защо се случва това? Преди да отговорим на този въпрос, трябва да обясним какво означава „фалшив ТЕЛК” и как държавата се „бори” с това явление през годините.

Фалшивите ТЕЛК –ове представляват решения на специализирани медицински комисии, които удостоверяват процент нетрудоспособност , който дава право на здрави граждани да получават така наречена „пенсия по болест” и редица социални плащания и услуги. Как става това? Първо, всеки кандидат за ТЕЛК бива насочван към съответната Комисия от личният си лекар, който издава етапната епикриза и комплектова документите за явяване пред  ТЕЛК. В тези документи се прилагат епикризи от лечебни заведения с диагнози, изследвания, прегледи от лекари-специалисти и тн.  Всеки човек лично носи тези документи в деловодството на ТЕЛК-овете и след получаване на писмо за определяне на дата се явява пред Комисията. След разглеждане на документите тя взима своето решение и издава Експертно решение. Това решение може да бъде оспорено от НОИ  и след това, ако не бъде оспорено се издава решение за размера на пенсията. Както става ясно цялата държавна машина е ангажирана с този процес.  Личен лекар, болници, ТЕЛК комисия, НОИ , социални служби. По информация изнесена през последните дни от прокуратурата, над 700 000 българи получават пенсии по болест, като една трета от тях били неправомерни и държавата е ощетявана  с над половин милиард лева годишно! Как така схеми продължаващи повече от десетилетие и ощетяващи държавата с милиарди лева се развиват и реализират през годините? Как така днес прокуратурата и МВР откриват тези схеми, а до преди няколко седмици бяха слепи и глухи за тях?

АБСОЛЮТНО невъзможно е подобни схеми на национално ниво да се реализират в продължение на дълги години без да има чадър над тях от институциите и управляващите.  Така, както схемите за източване на ДДС, схемите за продажба на бългаско гражданство, схемите за източване на европейските фондове и тн. От десет години ГЕРБ управлява и контролира всички институции и власти в България. Точно в този период всички тези схеми са развити и превърнати в машини за „усвояване” на десетки милиарди, за правене на избори и контрол на населението. Защо днес изведнъж държавата реши, че ще се бори с фалшивите ТЕЛК-ове. Отговора е еднозначен, наближават изключително важни избори и това е част от предизборната кампания на управляващите. Залога на предстоящите евроизбори е оцеляване на правителството. Цветанов знае това и неговата задача е да осигури изборната победа на ГЕРБ. МВР и прокуратурата са ангажирани и винаги са били ангажирани в този процес. По техни думи над 200 000 българи получават „фалшиви пенсии по болест” и ако добавим поне още по един член на техните семейства, това прави 400 000 българи, които са зависими от тези схеми. Показните акции  и арести на прокуратурата и МВР на лекари и членове на ТЕЛК комисии са много силен и ясен знак към всички тези хора. Помните критиката на Бойко Борисов към геберските кметове, че не показват , какво ГЕРБ са направили за хората. След тази среща Цветанов предприе обиколка на страната и кметовете и активисти на ГЕРБ започнаха да обясняват на хората, какво ГЕРБ са „направили” за тях и какво се очаква от тях. А именно – или гласувате за ГЕРБ , или приклювате с ТЕЛК-овете и ще връщате парите. Цялата схема се контролира от ГЕРБ. Те контролират и назначават съставите на ТЕЛК, директорите на болниците, шефовете на НОИ и тн.  Те контролират схемите за издаване на фалшиви ТЕЛК-ове. ТЕ контролират хората, получили фалшиви ТЕЛК-ове. Тези схеми не са организирани, за да пълнят партийните каси, парите от корупцията пълнят джобовете на пряко включените в схемите. Тези схеми са организирани , за да създадат един масив от тотално зависими и лесно контролирани хора. ТЕЛК решенията се издават обикновенно за една или две години и тази машина работи и се смазва постоянно, като включилите се в нея са постоянно зависими от решенията на комисиите. Виждаме показните акции на МВР и прокуратурата, чуваме за арестувани лекари, за хиляди, десетки хиляди и стотици хиляди фалшиви ТЕЛК-ове, но не виждаме къде са хората получаващи фалшиви пенсии по болест! Би трябвало арестите да са препълнени с хиляди арестувани. Вместо това, излизат отделни единични случаи и фокуса на институциите е насочен към лекарите. Допустимо е да  са дадат няколко „жертви” , дори няколко десетки, или стотици, за да бъдат за назидание на няколко стотин хиляди други. „Ако не се подчините ви чака същото!”

 Има цели региони и села, където огромна част от жителите са с ТЕЛК. И как така никой до сега не е забелязал? От десет години местната власт е в ръцете на ГЕРБ, нима техните кметове не си познават хората и не знаят какво се случва? От десет години всички институции са подвластни на Буда и ГЕРБ, как така нищо не са забелязали? Сега всички кметове и местните герберски дерибеи обикалят градовете, селата и махалите и обясняват на всички, че ако ГЕРБ не спечелят  изборите през тази година „ще загубят всичко”, ще бъдат съдени и ще връщат всичко. Това е схемата, елементарна, ефективна и осигуряваща 400 000 гласа без хабене на излишни ресурси . А полезните идиоти от Обединените „патриоти” са в ролята на плашилото, като радухват темата.

Тя се допълва от още три схеми, които осигуряват служебната победа на ГЕРБ.

  • Контролираните гласове на държавната и общинска администрация.Тази схема е разработена в детайли, като всяка администрация и община имат спуснати от Цветанов задачи колко гласове трябва да осигурят и всеки служител трябва да представи списък с телефонни номера и имената на хората, които ще гласуват за ГЕРБ. Контролираната администрация ОСИГУРЯВА около 300 000 гласа, които не се покриват с гласовете от схемите с ТЕЛК-овете.
  • Контролираните гласове на работещите във фирмите от обръчите на ГЕРБ и пряко свързаните и зависми от тях подизпълнители. Помните в края на миналата година как правителството на ГЕРБ гласува един МИЛИАРД и триста милиона лева за строежа на „Хемус”. Това е моркова и обещанието на правителството към тези фирми и хора. Помните и как Борисов уж отстрани Джи Пи Груп от обществените поръчки след разкритията на Биволъ за корупционните схеми и аферата #ДжиПиГейт, а след това видяхме как продължават да печелят поръчки за стотици милиони. Помните и как управляващите заявиха след катастрофата край Своге при която загинаха 20 човека, че ще съдят ТРЕЙС, а след това виждаме, че ТРЕЙС съдят граждани и медии и продължават да печелят обществени поръчки за строеж на пътища. През зависмите от тях фирми и бизнес ГЕРБ контролират около 200 000 гласа, които не се припокриват с гласовете от другите схеми за фалшиви ТЕЛК-ове и държавната админстрация.
  • Контролираните гласове на хората включени в програмите за временна заетост. Очаквайте след месец март рязко активизиране на програмите и мерките за временна и субсидирана заетост. Всички тези хора са пряко зависими от управляващите и им осигуряват около 100 000 гласа, които не се припоктриват с гласовете от схемите с фалшивите ТЕЛК-ове, държавната администрация и зависмите фирми.

Сметката показва общо около  един милион контролирани гласове от ГЕРБ. Така мафията осигурява своята стабилност. През следващите дни БОЕЦ ще представим и останалите схеми за контрол и фалшифициране на изборите, И не се лъжете, нито БСП, нито ДПС , ОП или която и да е ченгеджийска банда са алтернатива за управление. Те са си едно и заедно крепят мафиотското ченгеджийско-олигархично статукво. Изборите са превърнати в едно огромно престъпление, което само легитимира  властта на мафията. С това зло можем да се преборим само по един начин – на площадите и изриване на цялото блато. БОЕЦ знаем точно какво искаме и как да го постигнем.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:[email protected]

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.