Шок и ужас от ремонтите на Фандъкова

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/shok-i-uzhas-ot-remontite-na-fandakova/25036 SvobodnoSlovo.eu
Шок и ужас от ремонтите на Фандъкова

Да си в София по това време – е шок и ужас. Хаосът в градския транспорт заради уличните ремонти е тотален. Въпреки указателните табели става все по-трудно човек да организира маршрута си с обществения транспорт, защото всяка седмица има нови промени.

Основните направления, по които има драми с градския транспорт, са „Цариградско шосе”, Руски паметник, а вече и бул. „България”. Въпреки напъните на хората от „Градска мобилност“ нормалният гражданин или гост на столицата се чеше дълго по главата, докато и ако въобще разбере кой трамвай се движи, кой не и докъде.

Особено драматично е положението около паметника „Левски“, където е оформено обръщало на трамваите 20 и 22 заради ремонта по „Кракра“ и „Дондуков“. Хората, които идваме от Подуяне и разклоненията, слизаме пред Чешкото посолство и търчим като изтървано стадо павиани, за да се прекачим евентуално на заместващ автобус, който да прекоси през ремонтирания участък. Ако въобще дойде такава кола, тя обикновено е малко корейско рейсче, което при затворени врати и без климатизация се превръща в откровена душегубка и инкубатор за смрад и зарази. Ако някой от трамваите пък не успее да премине колелото на паметника и аварира, картината става - стой, та гледай. Преминаването през това кръстовище става абсолютно невъзможно за часове наред. Нито коли, нито тролеи се движат в каквато и да е посока, а трамваите се проточват в блокада чак до театър „София“ поне.

Ако живеете в „Стрелбище” и всеки ден пътувате с трамвай до центъра, с новите ремонти също вече ще сте принудени да ползвате автобус.

Седмицата и единицата не работят, прави се ремонт по „Витоша”. Най-трудно е придвижването в района на Руски паметник. Между „Пирогов” и площад „Македония” в момента не се движи никакъв градски транспорт.

Чудя се само как някой не се е сетил да снима епизод на „Сървайвър“ при тази ситуация в София.

Младен КОВАЧЕВ, София

http://retro.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.