Ще се качите ли на автомобил с шофьор, който няма свидетелство за правоуправление и не познава Закона за движение по пътищата?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/shte-se-kachite-li-na-avtomobil-s-shofyor-koyto-nyama-svidetelstvo-za-pravoupravlenie-i-ne-poznava-zakona-za-dvizhenie-po-patishtata/119143 SvobodnoSlovo.eu
Ще се качите ли на автомобил с шофьор, който няма свидетелство за правоуправление и не познава Закона за движение по пътищата?

Ще ви задам един въпрос? Ще се качите ли на автомобил с шофьор, който няма свидетелство за правоуправление и не познава Закона за движение по пътищата? Въпроса е риторичен - отговора е категоричен - няма да се качите. В същото време искате да поставите на волана на управлението на общината хора, които не познават законите регламентиращи работата на общината.

Един шофьор без квалификация заплашва живота на няколко души, а един общински съветник, който няма никаква представа от работата на общината застрашава живота на стотици хиляди пловдивчани. Такива общински съветници стават лесно манипулируеми от различни фирми и частни интереси, затова се вземат решения срещу общия интерес. Още по лошото е, че когато станат общински съветници тези "експерти" не четат материалите и предложенията на администрацията и чакат да им кажат как да гласуват.

Аз следя всеки дневен ред и се запознавам всяко предложение в него. По важните запаметявам в моята база данни и сам готов да дискутирам по всяка точка от дневния ред с такива псевдо съветници, защото те са са неграмотни. Сесиите се предават онлайн и аз ги следя всеки път. Много често оставам втрещен от изказванията на общинските съветници, които са не само некомпетентни, но и противозаконни. Някои си представят работата на общинския съветник като привилегия, а не като задължения.

Истинският съветник работи ежедневно по проблемите на града. Чете закони, наредби и правилници - посещава съответните дирекции и отдели за да се запознае с проектите, по които работи администрацията и изпълнението на приетите програми и стратегии. Не може да управляваш фирма с всичките и проблеми и в същото време да си ефективен общински съветник, защото денонощието има 24 часа.

Истинския съветник се среща ежедневно с хората от квартала, от района и е напълно в час с проблемите на града. Колко такива общински съветници познавате? Е сега мислете за кой точно ще гласувате, защото във всяка партия или коалиция има хора с квалификация и житейски опит ,а има и "прелетни птици", които търсят място за хранене.

Александър Костадинов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.