Що е гората?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/shto-e-gorata/116351 SvobodnoSlovo.eu
Що е гората?

 

Някои от дейностите които извършва гората са: Улавя слънчевата светлина и я превръща в материя. Пречиства водата. Задържа водата. Акумулира топлина. Регулира климата. Предизвиква дъждове. Създава почва. Създава място за живеене на животинки от всякаква величина. Задържа почвата за да не бъде отмита от дъждовете. Ражда се расте и умира. Променя се и еволюира. Пречиства въздуха и създава кислород. Задържа въглерода в гората тоест предотвратява парниковия ефект.

Та гората е една много сложна система. Затова безразборната сеч винаги създава и ще създава огромни проблеми с тежки последици. Да бърникаш една толкова сложна система, която не познаваш е равносилно да тръгнеш да си оправяш сам колата или телевизора без да имаш грам хабер от това, което правиш.  

И само да отбележа - изкуственото залесяване НЕ Е решение. Просто защото изкуствената гора не е като естествената.

Даниел Божилов

1 Коментара

Инж. Владимир Владимиров - главен експерт Лесозащитна станция София

преди 7 месеца

Ти си тъпанар. Чул ли се за лесовъдство? Знаеш ли колко науки се изучават? Знаеш ли от кога се прилага в световен мащаб? Знаеш ли от кога епървия закон за горите в България? НЯМАШ ПРАВО НА МЕНИЕ@

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.