Силвия Великова: Борисов и прокуратурата би трябвало да се притесняват от завръщането на Божков

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/silviya-velikova-borisov-i-prokuraturata-bi-tryabvalo-da-se-pritesnyavat-ot-zavrashtaneto-na-bozhkov/115449 SvobodnoSlovo.eu
Силвия Великова: Борисов и прокуратурата би трябвало да се притесняват от завръщането на Божков

Публикациите на Божков в последните седмици са свързани именно с Борисов, така че може би той трябва да се притеснява от завръщането му. За мен прокуратурата трябва да се притеснява най-много, защото не трябва да забравяме, че синът на Божков и бизнес партньорите му бяха задържани. Би трябвало да има купища доказателства и да започнат мега процеси.

Това заяви пред Нова телевизия журналистът Силвия Великова във връзка със завръщането в страната на бизнесмена Васил Божков.

"Известно е, че Божков беше разследван и за няколко неуспешни опита за убийства и атентати, включително и на Алексей Петров. Всички тези дела буксуваха, защото него го нямаше", отбеляза журналистът.

По думите й изглежда, че има някаква поредица от събития, която може формално да свържем със смяната на главния прокурор.

"Изглежда, че като че ли процесите имат връзка с промяната в прокуратурата. През последните години Божков е най-големият критик на Бойко Борисов. Той твърди, че му е плащал "такса спокойствие". Сега най-голямото предизвикателство е за прокуратурата. Дали Сарафов е продължение на Гешев или Сарафов е нещо различно, предстои да разберем. Видяхме страшна обърканост в действията на органите на реда и прокуратурата вчера. Всички служби бяха вчера на летището. Първоначално го чакаше джип на полицията, след това дойде съдебна охрана", посочи Великова.

Запитана дали очаква Божков да проговори, тя отговори следното:

"Да, той ми прилича на човек, който ще говори. По-скоро се надяваме да говори под някаква форма. Дали ще смекчи критиките към Борисов и Горанов и дали това ще е цената на сделката, дали ще бъде задържан под стража, това са много въпроси, на които предстои да бъде даден отговор", каза още журналистът.

Според нея е ключово да разберем защо бизнесменът се чувства по-сигурен в България, отколкото в Дубай. 

frognews.bg

3 Коментара

Половраг

1 year before

Ако вземемат в предвид изказвания на Васил Божков,свързани с Б. Борисов и Горанов явно ще има опит за сваляне на настоящото правителство.А какво са обещали на господин Божков тези ,които са го манипулирали.... Дано не се сбъднат притесненията на Стефан Софиянски!

Коментирай

Емил Илчев

1 year before

Повече от ясно е, че има сделка между Сарафов и Божков. Свалят обвиненията от В.Б., той, от своя страна не свидетелства срещу Боко, Горанов и Менда за рекет.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.