Символно е случването /както казват днес "модерните", но слабограмотни хора/ на сглобката в манастир, при това девически

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/simvolno-e-sluchvaneto-kakto-kazvat-dnes-modernite-no-slabogramotni-hora-na-sglobkata-v-manastir-pri-tova-devicheski/115974 SvobodnoSlovo.eu
Символно е случването /както казват днес "модерните", но слабограмотни хора/ на сглобката в манастир, при това девически

Символно е случването /както казват днес "модерните", но слабограмотни хора/ на сглобката в манастир, при това девически. Манастирът /монастир, обител/ е място за самота, религиозна общност от дълбоко вярващи хора - мъже или жени, отдали се на служба на Бога. 

Казваме, че манастирът е едно свято място. И то наистина е такова. От тридесет години работя в болница, която си съжителства с Куриловския манастир "Св. Ив. Рилски". Да, мястото е и свято, и енергийно, и дава много спокойствие и мъдрост.

Не зная кому и защо е хрумнало да сглобява арестант и арестуващ, заедно с политическия фактор бащата на последния, в девически манастир. Девствеността е също нещо много чисто, свято и силно поради своята неопетненост, Божия даденост и почтеност. Струва ми се кощунствено именно на такова място да се съберат тези дълбоко непочтени, неморални и лъжливи биологични единици, които сега ни управляват. Всъщност това е много, много отвратително. Защото тези хора само с присъствието си мърсят, окалват и омерзяват всяко място. А когато из устите им започне да се лее пълноводната река от лъжи, вече става непоносимо. Чия девственост е отнета в девическия манастир или пък кой се очисти до степен на девственица именно на това място. И как можаха тези хора така бясно да отричат познанството си с един вече мъртъв човек, как им даде сърце да не изкажат съболезнования поне от добро възпитание, тип харвардско, защо не го изпратиха в последния му път е ясно. Но това също е много мерзко, това е отвратително, не е човешко. Че са безродници го знаем, сега вече знаем и, че са безверници. За такива има една българска поговорка "Ни срам, ни Очи". Едно време старите хора са учили децата и младите да имат страх от Бога. А тези нямат. Вероятно разчитат, че ще получат индулгенции за мерзостите си, защото са се СГЛОБИЛИ в манастир. Е, няма да стане. Ще си получат заслуженото. Лошото в такива случаи е, че понеже наистина Бог забавя, но не забравя кощунствените деяния натежават на кармата на наследниците. Поне това да ги спира, но явно не. Разчитат, че "цар - далеко, Бог - високо" и никой никога няма да им потърси сметка. 

И като казах сметка - в духа на последните събития покрай случая в Пирогов, се чудя дали сега някой от министрите в кабинета, най му отива на Тагарев, изживяващ се като министър на истината, няма да поиска обяснение от Светия Синод или Патриарха защо, как и при какви обстоятелства се е провела тази предсглобкова среща, за да се вземат съответните мерки.

Хубав ден! И нека всички да помним, че Той ни гледа!

Цветеслава Гълъбова

3 Коментара

#koй

преди 8 месеца

на новоговора на жълтопаветната политолого-соцолого мислъ сичко вече се "случва". ("случва" открадна няколко красиви думи"): как беше:богат речник,богата мислъ въ главата или наопаки.

Коментирай

#koй

преди 8 месеца

на новоговора на жълтопаветната политолого-соцолого мислъ сичко вече се "случва". ("случва" открадна няколко красиви думи"): как беше:богат речник,богата мислъ въ главата или наопаки.

Коментирай

Иван Пеев

преди 8 месеца

Първо, българската църква отдавна е пропаднала заради отказа си да вземе отноение по наболелите въпроси на обществото. За момента тя е православна фирма за съдиране на хорски джобове. На второ място, всички нелегални, дори и Левски, са се крили в манастири и църкви. Това, че от манастир се е пръкнал дявол, е естествено последствие от българското православие. Народът е казал: вържи попа, за да е мирно селото!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.