Сийка: Шефе, ко шъ праим с Томито и Дани? Гешев: Скъпа, не бъркай в зелето, че ще ти измръзне ръката

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/siyka-shefe-ko-sha-praim-s-tomito-i-dani-geshev-skapa-ne-barkay-v-zeleto-che-shte-ti-izmrazne-rakata/43874 SvobodnoSlovo.eu
Сийка: Шефе, ко шъ праим с Томито и Дани? Гешев: Скъпа, не бъркай в зелето, че ще ти измръзне ръката

Това за зелето е стар лаф, който е вид предупреждение за неприятна изненада. Говорителката на прокуратурата Сийка Милева обаче едва ли се плаши от бидона с киселото зеле, защото е израснала в Гоце Делчев и знае доста по въпроса от малка, когато баща й я е пращал да извади мезе за ракията… Позволявам си тази шега, защото е януари, събота е, хората се отпускат от трудовата седмица и не им е до философски предизвикателства.

Да не забравя: Честито на путинофилите. Московските войски са превзели Новгород! Отваряйте шампанското… Е, станало е през 1477 г., но като няма сегашни и старите победи стават за празнуване. Вярно, че после градът е падал и в други ръце, но това са подробности…  

Да се върнем към Сийка.

Сутринта Сийка гледала с повишено внимание БНТ, където при Георги Любенов гостували хора от спуснатия списък. За незнаещите, ще поясня: спуска се списък с имената на гостите и друг списък с въпросите, които да им се задават. Така се прави в „независимите“ медии. Гостите тази събота трябвало да бъдат насочени към скандала с „Нексо“, с който Милева, но най-вече Борислав Сарафов и Иван Гешев, се похвалиха в петък, че са сътворили нещо световно. Точно така се изрази главният прокурор.

И о, ужас! Депутатът от ПП Настемир Ананиев изведнъж изтърсва, че огнехвъргачките на ГЕРБ Тома Биков и Даниел Митов, плюс Петър Николов, били съпартийци с Антони Тренчев, шефът на “токсичната“ „Нексо“, преди да станат заклети гербаджии „Е как така“, - скача Сийка, а пулсът й отива към 130. Грабва мобилния и набира трескаво. „Шефе, ко праим сега?!“ – пита с разтреперан глас Сийка. Тишина около 30 секунди, след което в слушалката се чува: „Скъпа, не бъркай в зелето, че ще ти измръзне ръката“. После гласът допълва с нотки на мъдрост, придобита в школата в Симеоново: „Утре ще те напраим депутат от ГЕРБ и ще седиш до Томито и Дани – трябва да си хепи с тях. Ще замажем нещата, както сме го правили милион пъти, а ония въздухари от ПП ще ги размажем, както е по план. Гледай си уикенда и не бери грижа за игрите на батковците“.

Сийка въздъхва, плювва в пазвата си срещу уроки и си мисли: „Поне е сигурно, че Дългия няма да направи песен за мен – шефа обеща…“.

Поглежда се в огледалото и какво да види - звезда. Топла сълза се търкулва по дясната й буза…

Щастлива е Сийка.

А шутът от „Крал Лир“ все повтаря ли повтаря: „Вдига шум само онова, което е кухо отвътре“.

Чайка Юриевна

frognews.bg

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.