Славкова: При ротацията ще има прелигитимиране на сглобката, под въпрос е оставането на Габриел

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/slavkova-pri-rotaciyata-shte-ima-preligitimirane-na-sglobkata-pod-vapros-e-ostavaneto-na-gabriel/122557 SvobodnoSlovo.eu
Славкова: При ротацията ще има прелигитимиране на сглобката, под въпрос е оставането на Габриел

Между некоалиционните партньори във властта непрекъснато се проявява напрежение, а бъдещето на кабинета "Денков-Габриел" остава неясно, заяви Евелина Славкова от „Тренд”.

Според Славкова се наблюдават приливи и отливи. „Но най-важното е, че тази сглобка много се надгражда. Колкото трудно ни изглеждаше съставянето на тази коалиция, толкова по-трудно започва да изглежда тези хора да се разделят”, коментира Славкова пред Нова телевизия.

„Преди десетина дни „Тренд” публикува проучване, според което има спад от 20% в положителното отношение към този кабинет и 71% отрицателно отношение. Това правителство малко трудно може да защити успехите си пред обществото, защото то не ги усеща, не ги вижда, не ги разбира. В крайна сметка те се събраха по няколко точки. Еврозона, която изглежда все по-далечна перспектива. Шенген - може по-въздух да ни приемат, но е под въпрос. И Конституционната реформа. Сега ще видим какво ще се случва през декември, въпреки че за мен това също е под въпрос, защото нищо не се говори за това. Казаха се някакви неща, мимоходом отпаднаха някакви неща. В същото време, кой изобщо води този разговор пред обществото - какво ще се пипа в Конституцията. И ПП-ДБ, и ГЕРБ не могат да намерят изход от тази ситуация, така да излязат, че да не загубят и електоралната подкрепа, и в същото време навън да изглежда, че не са разрушили тази „кула от карти”, каза Славкова.

При ротацията ще има прелигитимиране на тази евроатлантическа сглобка и даване на някаква нова енергия, смята Евелина Славкова. Според нея ГЕРБ ще настояват за нови лица в кабинета.

„Най-малкото такава заявка беше дадена от страна на Борисов преди около месец и половина, когато каза - този министър не работи, този министър не работи и т.н.”, коментира Евелина Славкова.

„Според мен ще има преконфигуриране на този кабинет, вече начало с Мария Габриел, ако остане Мария Габриел, защото смятам, че това също  е под въпрос”, каза Славкова.

„Тя изглежда като Денков. Ако изглеждаш слаб министър-председател това ще доведе отново до 20% спад”, смята Славкова.

https://epicenter.bg/

3 Коментара

Червената шапчица

преди 4 месеца

Евелина Славкова от „Тренд”. Евелина Славкова е от Сапарева баня.

Коментирай

Червената шапчица

преди 4 месеца

Делян Пеевски: Ветото на Радев за БТР-ите е срам! --- Не може да се угоди на грантаджиите - Радев лош заради ветото, Пеевски лош, защото е против ветото! Нещо липсва логика или и грантаджиите са последователи на функционално неграмотния и бойкотиран от евродепутатите Николай Денков! Денков и шайка - позор и оставка!

Коментирай

Сенека

преди 4 месеца

Грозното, както и да го назоваваш, си остава грозно.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.