След всичките глупости, които се изговориха от водещи и анализатори ?!? по случая в Стара Загора реших, че е добре да напиша и аз няколко думи

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sled-vsichkite-gluposti-koito-se-izgovoriha-ot-vodeshti-i-analizatori-po-sluchaya-v-stara-zagora-reshih-che-e-dobre-da-napisha-i-az-nyakolko-dumi/124584 SvobodnoSlovo.eu
След всичките глупости, които се изговориха от водещи и анализатори ?!? по случая в Стара Загора реших, че е добре да напиша и аз няколко думи

След всичките глупости, които се изговориха от водещи и анализатори ?!? по случая в Стара Загора реших, че е добре да напиша и аз няколко думи.
Незнайно, всъщност съвсем знайно, защо медиите изместиха фокуса на този трагичен инцидент върху заболяването на жертвата. Бил с параноидна шизофрения. И какво от това питам аз - психиатърът с 30-годишен стаж в най-голямата психиатрия на София.  По какъв начин заболяването, каквото и да е то, на жертвата променя фактите около смъртта му. Защото това е важно да се изясни. Не вземам ничия страна, защото нямам компетентност за това, нито ще хвърлям кал по полицаите. Като приключат работа всички институции, ще разберем.

Връщам се на заболяването на жертвата. Вчера, а и днес се наслушах на чутовни глупости - като се започне от крякянето на една водеща в привечерен "публицистичен" блок и въпроса с елементи на хистерия "Ама той защо има кола и книжка, като е с шизофрения", мине се през това дали "тези хора имат право да карат кола /абе, нямат право да дишат, те кола ще ми карат -б.м./ и се стигне до "специален режим на работа"осигурен му от работодателя, защото имал параноидна шизофрения.
Медиите, стига сте насаждали омраза към психично болните хора под маската на псевдогрижа. Защо изобщо се занимавате с този въпрос, освен за да тровите обществената атмосфера и да настройвате хората едни срещу други. Това знаем, че го можете, за това ви се плаща. Ама, хайде да се спрете. Когато вас или ваши близки се обсъждат по този начин, как бихте се почувствали. Или вие сте извънземни и на вас това няма да се случи. Ами да ви кажа - случва се, знам го от първа ръка. Така че се спрете.

И към четящите тук, а и журналистите - опасността по улиците не е от психично болните хора. Те не са агресивни по подразбиране и когато провеждат адекватно лечение, са като всички нас /апрото, всеки един от нас може да бъде постигнат от такова заболяване, психозите не са вродени болести, а придобити/. Не е въпросът защо са сред нас, защото те трябва да бъдат, а защо са в този вид. И ще ви отговоря - защото демократичното ни общество не ги желае, защото я няма системата за извънболнична грижа, защото са оставени сами на себе си и близките си, които се изтощават психически и емоционално в продължение на десетилетия да се борят, защото работодателите ги уволняват, ако изобщо ги вземат на работа, когато научат, че имат такава болест, защото стигмата се стоварва жестоко върху главите им. 

Страхувайте се от ПСИХОПАТИТЕ /сега ги наричаме личностови разстройства/. Те са опасните, те имат антисоциално поведение, те са агресивни, те са емоционално студени и не се интересуват от нищо друго, освен задоволяване на личните си потребности на всяка цена, те не уважават писаните и неписани норми на обществото и ги нарушават, когато и както им скимне, те се качват пияни и дрогирани в автомобилите си и убиват. Те, а не хората с психични заболявания /психози/.

Цветеслава Гълъбова

8 Коментара

Настапир Аналниев

преди 3 месеца

"Бойте се от псикопатите"т.е. от ПП-ПсихоПати(киро,лена и асена).

Коментирай

Чичо

преди 3 месеца

Вие, Цветеслава, трябва да знаете какъв идиот назначиха за шеф на клиниката на ул. Искър след 1989 година. За какво лечение може да става дума, като сума ти луди се разхождат по улиците (щото били насила в тези заведения - по Ж.Желев)?

Коментирай

Иван Христов

преди 3 месеца

Слушай ма ей Цветеслава... жалко за хубавото име и тъпото ти мислене. Да ми обясниш защо психар или там душевно болен или с пристъпи има шофьорска книжка, кара кола а не е настанен в някое болнично заведение да се лекува. Подкрепям полицаите защото на Стоп палка си длъжен да спреш. Независимо Господ ли си или болен човек. Така че човека си е виновен полицаите са прави !

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Ахмед Доган е велик. Стефан Гайдарски

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Малко му е на бореца...

Коментирай

Николай

преди 3 месеца

До Иван Христов Срамувам се заради вас!

Коментирай

ДаниД

преди 3 месеца

Слушай БЕ,Иване Христов,жалко за хубавото ти българско име и примитвните разсъждения."Психарят" не е имал пристъпи и има право на книжка.Не подкрепям полицаите-убийци.Всъщност,след като изгледах няколко клипа от ареста,пардон -екзекуцията, стигнах до извода,че ченгетата са психари,които имат нужда от спешно освидетелстване и лечение.Такава агресия и жестокост,с каквато се отнесоха към Пенев не е нормално.И ти също.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.