Следващия път се постарайте малко повече

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sledvashtiya-pat-se-postarayte-malko-poveche/109727 SvobodnoSlovo.eu
Следващия път се постарайте малко повече

Преглед на твърдения и факти.

Твърденията са на шефа на следствието:

- Взривът е насочен да убива минаващите на пътя

Опровержение - мястото е под пътя и с наклон в обратна посока. Ако беше на склон, по-висок от пътя, с посока на самия път, нещата щяха да стоят по друг начин.

Затова се виждат следи от някакви сачми по дърветата надолу и никакви щети по пътя, до който е гръмнал взрив. Интересно е дали има поне едно попадение по колите.

- Взривът е вдигнал пламък от 4, 5 метра.

Опровержение - дръвчето, под което е взривът, е цъфнало и даже не е обгоряло. Непокътнато е.

- Взривът е 3 кг. тротилов еквивалент.

Опровержение - такова количество взривно вещество щеше да изкопае ров през пътя. А не са пострадали даже малките бордюрчета, които са на по-малко от метър от мястото на взривяване.

- Взривът е изкопал яма с дълбочина 3 метра.

Опровержение - от показаното по телевизията няма такава яма.

Само е окосена тревата.

- Терористичният акт е подготвен изключително професионално. Самото изпълнение е много професионално.

Опровержение - взривът не е поставен на подходящо място, защото насочва взривната вълна в обратна посока, не е достатъчно взривното вещество, не е взривен в точния момент.

Слава Богу!

Остава само обида от внушенията, непрофесионализма на журналистите, реакцията на ГЕРБ, Възраждане, Слави (малкото ДПС го наричат).

Реакцията на ДПС е ясна. След като преди време намериха един подхвърлен автомат на километър от Сараите, и обявиха това за опит за терористичен акт.

Следващия път се постарайте малко повече.

Богомил Бонев

5 Коментара

Сенека

преди 11 месеца

Старанието предполага действие, а не бездействие. Безделниците действие не могат да породят. Тези фойерверки в днешни времена се ползват от определени кръгове, за да демонстрират благосъстояние и позиция в обществото, при празнични за тях мероприятия.

Коментирай

инспектор дюдю

преди 11 месеца

поредния кьор фишек, моля другарко ама той ме удари по сянката, това си е жив атентат

Коментирай

Сенека

преди 11 месеца

И като допълнение, относно казаното от генерала. Някъде прочетох, че имало поставени маркери, за да изчислят движението на автомобилите и момента на взрива. Толкова полезни електронни устройства правят сега, тия с маркери. А тротила в канавката е... Една дупка в пътя и всичко щеше да е истинско. Ама някой все трябва да играе Фалконе.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.