Смешните номера на един анимационен герой

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/smeshnite-nomera-na-edin-animacionen-geroy/132433 SvobodnoSlovo.eu
Смешните номера на един анимационен герой

Ако се чудите защо е на настоящия си хал журналистиката в България, отговорът е лесно откриваем тези дни. Достатъчно е да погледнете в социалните мрежи, за да видите как един самозван представител на тази иначе критично важна за обществото и демокрацията професия вади пищови по паркинги досущ като нископлатен актьор от второразряден уестърн, а след това агитката му се пробва да го изкара жертва на насилие.

Прикривайки хулиганската му изцепка зад маската на уж „разследващ журналист“, който бил арестуван  неправомерно заради материал, по който работел. Наистина ли?

Слагаме в кавички понятието „разследващ журналист“, защото в случая с работещия за BIRD Димитър Стоянов нито можем да говорим за истински разследвания, нито за реална журналистика.

Всичко, което той и останалите от екипа на този сайт творят, е ни повече, ни по-малко поръчка. Както впрочем лъсна и от представените преди година от държавното обвинение записи, запечатали как все още живият тогава подземен бос Красимир Каменов-Къро и въпросният Димитър Стоянов уговарят провеждането на очерняща кампания срещу висши полицаи и тогавашния главен прокурор Иван Гешев чрез публикуването на доноси, поръчкови материали и интервюта с кошаревски свидетели.

Или пък от мълчанието по теми, както и за лица, обслужващи интересите на Русия. С която е семейно обвързан главният редактор на BIRD Атанас Чобанов, чиято половинка Мария Онучко работи за пропагандната машина на Кремъл „Русия отвъд“ и чийто тъст Виктор Онучко е дългодишен служител на същата тази пропагандна машина.

Сега видео, запечатало как Стоянов вади пищов посред бял ден, за да сплаши невъоръжен мъж в спор за паркомясто, показва, че той не само има навика да общува с мафиоти, но и да се прави на такъв. Което обаче, оказва се, не е пречка нито за него, нито за Атанас Чобанов да се опитат да изкарат случилото се „законна самозащита“, резултат от финализирането на „разследващ материал“.

И дори да свикват протест пред МВР в подкрепа на проявилия се като анимационен бабаит Стоянов.

Това впрочем не е първият път, в който и арестуваният за размахване на патлаци посред бял ден и шефът му Атанас Чобанов се прикриват зад журналистическите си маски, за да замажат своя простъпка или просто, за да се направят на репресирани. В техния случай това си е матрица на поведенческа девиация.

Преди години например Стоянов успя да се сдобие със стипендия и защитено жилище, осигурено му от неправителствена организация в Лайпциг, след като изкара опит на жена да се самозапали пред него като заплаха за неговия живот(?!). При това – уж свързана с работата му като журналист. Руският зет Чобанов пък изкара „смъртна заплаха“ комична находка – доста симпатичен плюшен вълк, който открил върху капака на колата си.  

Всичко това щеше да е изключително смешно, ако всъщност не беше крайно тъжно и пагубно. Защото именно подобни злоупотреби с журналистиката обезценяват работата на стотиците истинските представители на професията, за които тя не е просто работа, а призвание.

В случая със Стоянов и Чобанов обаче те просто я похищават в своя полза, за да прикрият собствените си злоупотреби с нея и поръчкови материали в полза на чужди (често пъти бандитски) интереси, както показаха записите с Къро. Градейки грозно изкривен образ у нас и в чужбина на българската журналистика.   

Единственият светъл лъч в случката е, че бабаитските изпълнения на Димитър Стоянов са записани на видео, което ясно показва за какво точно става въпрос и което вече предизвика вълна от възмутени коментари в социалните мрежи.

blitz.bg

3 Коментара

Не спряхте да го плюете човека!

преди 1 седмица

Постъпката му не е хулиганска и да - раследващ журналист е, истински. Другият участник в инцидента се оказа интересна персона, от типа " ти знаеш ли кой съм аз..." Мисля, че тепъреа ще излязат интетрсни подеобности, щото bird няма да оставят нещата просто така. А иначе милиционерите пак отвориха работа на съда в Страсбург....

Коментирай

dikki

преди 1 седмица

A, Blitz, лауретите на няколко Пулицъра и световен лидер в разследващата журналистика. Даже Агент Димитър редовно списва за тях пасквили.

Коментирай

мишобирата

преди 6 дни

Аха, разбрах, той бил руски зет, значи е мафиот, ватник, значи е получовек и априори е престъпник, няма какво да се говори повече. Виж друго нещо са правоверни евроатлантици като Бойко Борисов, Пеевски, Тагарев, (украински зет) . Това са най-честните и чисти бизнесмени и милионери продали България досега...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.