Срам не срам ще го напиша, за да предпазя и други кукуфейки като мен

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sram-ne-sram-shte-go-napisha-za-da-predpazya-i-drugi-kukufeyki-kato-men/142035 SvobodnoSlovo.eu
Срам не срам ще го напиша, за да предпазя и други кукуфейки като мен

Срам не срам ще го напиша, за да предпазя и други кукуфейки като мен, а може и по-млади да се излъжат - много ползавт Интернет за покупки.

Тези дни получих съобщение, че имам пратка за 117 лева. Дошла е на 31 август и стои в Еконт - колата ми нещо дава повредичка и реших, мъжът ми като дойде в четвъртък да вземе пратката. Чудех се какво е, но някой път се случва да поръчам, забавя се, забравям - деменция - и като отида в офиса се смеем с момичетата какво ще получа.

Така и сега - отива мъж ми, няма преглед, той не спазва своето си правило, че като няма преглед връща, ама жена му е малко по-така, поръчала, иска си го, па каквото такова, нали си го е харесала.

Донася ми кашон с нещо. Нямам спомен за поръчка, но па да видя кво има в кашона. Изненада!!! Четири саксиийки с рози и още две с едно катерливо разстение. Съсипани, увехнали...

Аз съм шаш!

Сядаме на обяд и половин час правя разбор на тъпата си глава - няма начин да съм ги поръчала. Да не ви занимавам с аргументите, че ще е дълго. 

На другата сутрин, демек днес, мъжът ми ме посреща в хола, докато се излюпвам след него от леглото с "весела" новина. Слушай какво чета! Нова измама в Интернет търговията - пращат непоръчани поръчки на клиенти, чиито данни имат.

Ха, уредих се да съм от първите патици. Бе, като ония с парите от балконите, дето им се подигравам, ама паднах и аз жертва, макар и само със 117 лева. С такива пари хора живеят цяла седмица, мамицата им и на измамниците!

С нищо не мога да докажа, че не съм поръчала тези рози, те вероятно са ме регистрирали като ми имат данните. Полицията винаги може да докаже, че не моят компютър е източникът на поръчката, ама кой ще се занимава с моите 117 кинти? 

А това си е кражба, ма малка.

Дори няма да напиша фирмата-мошеник, защото като нищо ще ме съдят за клевета - как ще докажа, че не съм поръчала?

Внимавайте, приятели! 

Без преглед ли е - връщайте!

/В скоба - напоих растенията и ще се опитам да ги съживя, не толкова за парите, а защото ми е жал за розичките. Двор - голям - ще им намеря място, стига да оживеят. Оная фирма я кълна - всичко да им изсъхне, дори и ръцете, и да фалират!/

Зоя Деянова

6 Коментара

творец

1 week before

ВСЯКА ЕСНА ПОРЪЧКА ПО ИНТЕРНЕТ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИТЕ ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА СВОЯ ИМЕИЛ. ЕЛЕМЕНТАРНО ЗА ПРОВЕРКА. НЕ БЪДЕТЕ ОВЦЕ НА КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯТ ГЛОБАЛИЗЪТАМ Е САМО ЛЪЖА И ИЗМАМА НА КОЯТО СЕ КРЕПИ.

Коментирай

Иванчо

1 week before

Този разказ малко като шменти капели ми звучи. Не ти вярвам, но за всеки случай вземай Гинко билоба 180 мг три пъти на ден.

Коментирай

Николай

1 week before

Получих вече между 7 и 10 подобни съобщения от ЕКОНТ за пристигнала пратка на мое име, през последните три месеца.

Коментирай

Ани

1 week before

Всяка интернетна поръчка автоматично генерира "Потвърждаване на поръчката" и номер на поръчката,(Order confirmation i order number) която съдържа продуктов код, описание на продукта, брой, цена и т.н. Нека шмекерите Ви покажат това нещо, за да докажат,, че сте поръчали.Нямат ли го, не е сключван никакъв договор за покупка между Вас и тях.

Коментирай

Албена

1 week before

Да благодарим на Зоя, че предупреждава! Вече не знае човек откъде ще се опитат да го измамят. Моя възрастна съседка ми се хвали, че са й предложили страшно изодна оферта: някакъв "супер съд" за готвене само по 30 лв. на месец. "За колко време? - За 2 години. - Ами това прави към 800 лв., че и нещо отгоре! Това ли е изгодната оферта? ". Тя разбира, че е сгрешила и не дава съгласие. Въпреки това й изпращат поръчката. Наглост! Тя, слава Богу, не я взе.

Коментирай

Мирмидон

1 week before

Трябва да подадете жалба в полицията или прокуратурата

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.