Стефания Колева: За Борисов ние сме последната дупка на кавала!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/stefaniya-koleva-za-borisov-nie-sme-poslednata-dupka-na-kavala/12710 SvobodnoSlovo.eu
Стефания Колева: За Борисов ние сме последната дупка на кавала!

Стефания Колева е твърдо против правителството и настоява за незабавна оставка!

Актрисата Стефания Колева, която е известна с неповтормия си чар, има активна гражданска позиция относно случващото се в България. Тя иска промяна и я търси с всички сили.

Звездата от „Тя и той“ е сред подписалите се за оставката на правителството творци, които изпратиха отворено писмо по случая. Хубавицата е решена да направи всичко възможно да свали настоящата власт.

Онова, което е преляло чашата на търпението й, е начинът, по който Борисов и компания реагираха на пандемията и по-точно неадекватните им мерки. Колева намира за абсурдно това затваряне на театрите през пролетта, а в момента се допуска двойно по-малко публика, тъй като се сяда през човек.

„Ние (артистите) винаги сме били последна дупка на кавала за политиците. Министерствата не правят нищо, за да ни помогнат.“ – възмущава се актрисата в ефира на БНТ.

Във въпросното отворено писмо се изтъкват всички недостатъци и грехове на управляващите. В това число, разбира се, е корупцията.

Еврофондовете са посочени като един от инструментите за корупция. Там се твърди, че има задкулисно разпределяне на еврофондовете и потъпкване на състезателното начало.

„Откриват се работни места само за да се усвоят едни пари от Европа и после пак нищо, икономиката ни отдавна е в отчайващ вид“ – смята Стефания Колева

Хубавицата е на мнение, че коронавирусът е страшно нещо, но още по-страшно е обездухотворяването на народа, което става именно чрез проблемния достъп до театъра.

„Актьорите и музикантите сме най-засегнати от пандемията, защото работим с публика. Без нея ние оставаме без работа.“ – е мнението на Колева.

Тя все пак се надява, че една оставка на Бойко Борисов може да промени всичко и да раздвижи ситуацията у нас. Стефания Колева е сред онези известни имена, които не се страхуват да застанат открито срещу властта, тъй като никога не е била зависима от нея.

zona98.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.