Това е начинът, по който във Верона са изложени архологически останки от римско време. В София обаче явно управляващите ги е срам. Срам ги е от миналото, за тях то няма значение

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/tova-e-nachinat-po-koyto-vav-verona-sa-izlozheni-arhologicheski-ostanki-ot-rimsko-vreme-v-sofiya-obache-yavno-upravlyavashtite-gi-e-sram-sram-gi-e-ot-minaloto-za-tyah-to-nyama-znachenie/132714 SvobodnoSlovo.eu
Това е начинът, по който във Верона са изложени архологически останки от римско време.  В София обаче явно управляващите ги е срам. Срам ги е от миналото, за тях то няма значение

Това е начинът, по който във Верона са изложени архологически останки от римско време. Множество такива има из цяла Европа и представляват гордост за всеки град.

В София обаче явно управляващите ги е срам. Срам ги е от миналото, за тях то няма значение. Така бяха зарити част от античните и средновековни останки на площад "Света Неделя", върху тях има един гол площад с един ужасно грозен, сив унипаваж. Незаритите разкопки пък са опаковани със скъсан брезент и найлони и оставени на милостта на времето и природата.

Управляващите София така и не се заинтересуваха от останките, които уж са разкрити, но никой няма достъп до тях. Вместо да ги експонират, част ги заринаха и бетонираха. Други примери:

- Амфитеатър Сердика, който е с ограничен достъп заради Британското посолство

- Църкавата "Свети Спас", под Булбанк...

Зариване и загробване, това очаква историческото наследство на София под управлението на ППДБ и Спаси София.

Като общински съветник от ВМРО в СОС няма да спра да внасям писма и предложения, за да съхраним културно-историческото си наследство, да го експонираме, за да пазим историята и на София, и на България.

Карлос Контрера

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.