Уволненият шеф на ВМЗ-Сопот разкри скандалната истина за сделките на Корнелия Нинова

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/uvolneniyat-shef-na-vmz-sopot-razkri-skandalnata-istina-za-sdelkite-na-korneliya-ninova/2255 SvobodnoSlovo.eu
Уволненият шеф на ВМЗ-Сопот разкри скандалната истина за сделките на Корнелия Нинова

Някои от фирмите вече обмислят да изтеглят авансите си

Никола Стоянов, който е бивш председател на съвета на директорите на ВМЗ-Сопот разкри скандалната истина за сделките на Корнелия Нинова.

В ефира на БНТ той определи изнесената от нея информация по темата с износа на оръжие за Украйна като абсолютна лъжа.

Според него публичното оповестяване на конфиденциална информация, е абсолютно недопустима постъпка. В този ред на мисли допълва, че цитираната от Корнелия Нинова информация за оръжейна сделка няма абсолютно нищо общо със служебното правителство.

От думите на Никола Стоянов стана ясно, че голям партньор от САЩ, с когото ВМЗ-Сопот работи от 15 години, е изпратил писмо за промяна в дестинацията за износа на оръжие. Това се е случило към края на месец януари, когато военните действия в Украйна все още не били започнали.

Междувременно контролът върху износа е на Междуведомствената комисия, чийто началник е именно Корнелия Нинова, припомни Стоянов.

Той сподели, че след искането на американския партньор, те веднага информирали всички, тъй като не продават краставици и има процедури и служби, които решават.

Никола Стоянов лично информирал началника на кабинета на Корнелия Нинова за настъпилата промяна. Бившият председател на съвета на директорите на ВМЗ-Сопот бе категоричен, че тези неща не ги решават те.

В този ред на мисли, Стоянов бе категоричен, че е лъжа, че тази сделка е спряна, защото НЕ е.

Била е осъществена и стоката е изнесена отдавна. Той обаче не пожела да разкрие през коя държава е направено това, тъй като информацията е конфиденциална.

Той подчерта, че Нинова е съсипала ВМЗ-Сопот и прави опити да съсипе целия ВПК с шума, който вдига.

Освен документите, които се подписват, те като производител не знаят нищо друго. За тази цел е Междуведомствената комисия, която взема решение дали да се изнася за конкретна дестинация.

В заключение Стоянов посочи, че еднозначното му мнение е, че Нинова манипулира данните. След назначенията, направени от нея, ВМЗ-Сопот не работи, не се изпълняват договорите, а някои от фирмите вече обмислят да изтеглят авансите си.

Стоянов определи назначените като партийни калинки и допълни, че той самият не може да каже дали има българско оръжие в Украйна, но надали има човек, за когото да не е ясно.

trud.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.