УЖАСЯВАЩО НЕРАЗБРАН

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/uzhasyavashto-nerazbran/109945 SvobodnoSlovo.eu
УЖАСЯВАЩО НЕРАЗБРАН

 

Днешният информационен ден е огромна част от опита да обясня ОНОВА, КОЕТО НЯМАМЕ.

С разлика от минути две царства, две господарства, с различна история, но почти еднакво дълга такава, си размениха картинки от ритуалите си. 

Ритуалът, Култът и Тотемът бяха съпоставими. Коронацията там и празника на армията тук бяха част от задължителният излишък, с който се прави държава. Гвардейци и кирасири, корони и въоръжения, инкрустрирани саби и увиснали дула на стари гаубици, заедно с древен стол и каляска - в един и същи ден в телевизора.

Държавата там пази камъка на коронясването, тук се пази оркестъра. Нематериално две царства мереха традиция.

Помислете какво ни пречи Омуртаговата колона да бъде тук днес на площада.

Ние губим, макар че имаме с какво да играем. Там държавата пази камъка, тук кукери от Перник пазят традицията. 

Ритуал. Тотем. Култ.

Оставам ужасяващо неразбран как тези три неща трябва да се пазят. Помогнете на други хора да разберат значенията на тази Троица.

На глупците не отговаряйте.

Мартин Карбовски 

2 Коментара

Човек

преди 11 месеца

И добре да живее.... Умира и друг се ражда...... И нека родения по после видейки съграденото от предишния си спомня за името му.... Канас сюбиги Омертаг.... Богородица да пази него... Велико Търново.... Свети Четиридесет Мъченици... Историята на един народ......

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.