В една уважаваща себе си европейска държава, когато трета страна заплаши с ликвидация (убийство) нейни граждани, би трябвало да доведе до следното:

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/v-edna-uvazhavashta-sebe-si-evropeyska-darzhava-kogato-treta-strana-zaplashi-s-likvidaciya-ubiystvo-neyni-grazhdani-bi-tryabvalo-da-dovede-do-slednoto/113534 SvobodnoSlovo.eu
В една уважаваща себе си европейска държава, когато трета страна заплаши с ликвидация (убийство) нейни граждани, би трябвало да доведе до следното:

В една уважаваща себе си европейска държава, когато трета страна заплаши с ликвидация (убийство) нейни граждани. Както случая с журналистката Диляна Гайтанджиева, би трябвало да доведе до следното:

 

1. Да бъде извикан министъра на външните работи в НС да даде обяснение какви действия е предприел, когато

специална служба на друга държава включва в списък за ликвидиране на български гражданин?

2. НС да разгледа предложение за обяваване на тази страна, в случая Украйна, за терористична държава, след като си позволява да 

обявява за убийство на български гражданин. Към това би трябвало да се добави решение за изгонване на

украинския посланник от България. Една европейска страна не може да има дипломатически отношения с държава спонсор на тероризма.

3. Да сезираме Европейския парламент, който да предприеме същите действия.

4. Да сезираме прокуратурата да започне разследване по въпроса.

5. Да сезираме ДАНС да започне разследване има ли агенти на СУБ в страната и планират ли убийството на журналистката и другите български граждани включени в списъка за убийство.

6. Да поискаме от Румен Радев НСО да назначи охрана на Гайтанджиева. 

Така се прави в истински суверените държави.

Виктор Папазов

4 Коментара

ВЕНЦИ

преди 9 месеца

АЗ СЪМ ГРИГОР ДИМОВ !!!

Коментирай

Иванов

преди 9 месеца

Ние сме по -зле от коя да е африканска държава, КОЛОНИЯ, от която сегашният посол ИСКА неща немислими за коя да е държава, най-малко за европейска. Така че стига с фантазиите.

Коментирай

Помнещ

преди 9 месеца

А може да се ползва и алгоритъмът по защитата на онова мекере т. нар. разследващ журналист, за което ни проглушиха ушите. Но той беше “застрашен” от Русия, Сега заплахата е от “правилната” страна.

Коментирай

dimat

преди 9 месеца

Г-н Папазов,всичко е прекрасно изложено,но има еднин МАЛЪК проблем -НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА,ОЩЕ ПОВЕЧЕ,"УВАЖАВАЩА СЕ".Няма!На доста хора им се иска да има,включително и на мен,но фактите говорят друго-просто няма!!!А НЯМА ДЪРЖАВА,ЗАЩОТО НЯМА НАРОД - ТОЙ ПРОСТО ДУХОВНО Е УМРЯЛ и само се разлага физически!Демографията го е доказала.А ЩОМ НЯМА НАРОД,ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПРОСТО...ВЪЗДУХ...НЕ,ПРАЗНО БЕЗВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.