Вацев за демонтажа на Паметника на Съветската армия: България е на ръба на нацизъм от украински тип

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vacev-za-demontazha-na-pametnika-na-savetskata-armiya-balgariya-e-na-raba-na-nacizam-ot-ukrainski-tip/123277 SvobodnoSlovo.eu
Вацев за демонтажа на Паметника на Съветската армия: България е на ръба на нацизъм от украински тип

България е на ръба на нацизъм от украински тип, обобщава ситуацията около демонтажа на Паметника на Съветската армия анализаторът и историк Валентин Вацев.

Според него никога през последните 30 години в България не е имало толкова десен режим и това е, защото няма левица. През последните 30 години социалистите не са си свършили работата и затова днес виждаме разрушаването на Паметника на Съветската армия, смята Вацев.

"Първата работа на побеждаващия нацизъм е да рути паметниците на тези, които са го победили преди 70 години", казва Валентин Вацев пред аудиторията на "Диалози за България", организирани от движение "Русофили".

След като посочи, че за него историята не е музей със застинали експонати, а нещо живо - сила, която се намесва непрекъснато в нашия живот, Вацев обясни политическата ситуация около демонтажа на монумента така:

"Историята се пише от победителите. Червената армия я няма, нейната победа също я няма. През 1991 г. в Русия победиха "белите". Победенията няма паметник, само победителят има паметници. Къде отиде победата? Самите руснаци я проиграха. Победата е докато вярваш в нея."

В момента е на власт проамериканско малцинство и много българи ще го играят "русофоби", смята Вацев. И се пошегува, че още не сме стигнали до момента, в който граждани ще пишат доноси за съседите си: "Иванови ядат руска салата!"

https://epicenter.bg/

13 Коментара

rusnak

преди 4 месеца

Тези дни се изредиха дузини коментатори срещу рушенето на паметника и нито един от тях не го видях там, а всички тези хора целокупно имат стотици хиляди последователи по страници, блогове и влогове. Дела си требе, не думи. Що не давате пример???

Коментирай

Майна

преди 4 месеца

В това съм съгласен с теб, Вацев. Гледах видео с Андрей Ваджра, когото много уважавам и той много точно го формулира как се докара тази русофобия в украинците- когнитивен дисонанс.., Англосаксите са специалисти в това..Същото в момента се прилага в момента и в България..То е очевадно! Бесовете са развързани. Днес снимки с рязани паметници, утре с ..хора. Границата е много тънка..И те го знаят..

Коментирай

Майна

преди 4 месеца

Руските кога проиграха победата, Вацев? При Горбачов и Елцин! Но дойде Путин. Ситуацията роди Путин! Велик политик , родолюбец и човеколюбец. Русия кове победата...Стоманата се кове с огън и бавно..Руските са надеждата за човечеството и е заложено именно на плещите на този достоен народ да го поведат! Та , Вацев, ако си уморен от живота, не публикувай песимизма си , да не кажа,че винаги си бил петоколонник..

Коментирай

Лакота

преди 4 месеца

Днес чух случайно от един ученик, че нямал мотивация да учи... Не че ми работа, ама ми идеше да го цапардосам и да му рекна: " К'ва мотивация, бре, не стига, че имаш всичко, а и мотивация търс..." и го разбрах! За какво му е да учи...та той има всичко! ВСИЧКО!!! Мама, татко дават, даскалите дават, пълна анархия... ЗА КАКВО ДА УЧИ?!!!!!!

Коментирай

Борис

преди 4 месеца

Драги ми Валентине!Ти не разбра ли,че БСП са БулгаристанСерсемПартиси и са банда мошеници,во главе на стадо малоумници!И начело-пачаврата на костов?Ако това не си разбрал,значи си за у гюбрето!!!

Коментирай

Майна

преди 4 месеца

Към Лакота..Ами точно това беше промиването на мозъците , която наложиха технократите, либералите..- ,,свободния свят,,. Екстри ,заробващи- свобода срещу мними екстри,потребителски..Сега ще си ги вземат, поетапно, когато обезмозъченото население ще е достатъчно немотивирано за отстояване на човешкото си право на свободна( в християнски смисъл) воля..Надявам се ,обаче, че май няма да им се оставим..Но къде е Бог? Дори ,Вацев, никога не се опира на него. Къде е Христос! Хм..Това е първоосновата ! Защо не търсим именно там причините за всичко случващо се? Та вижте, как Путин винаги набляга именно на това! Не разбирате ли, че духовността ни прави човеци и тя е за ,която е борбата

Коментирай

Млечин

преди 4 месеца

Уважение към руския народ,но не може осемдесет год. да си празнуват едно и също.Добре,победили са....Струва ми се,че просто нямат какво да честват.Даже не смеят да извадят Ленин от мавзолея.За каква демокрация и капитализъм говорят.За четящите- Даран Аджемоглу- Защо някои народи са богати,а други не.

Коментирай

Майна

преди 4 месеца

Как възпитаваме децата..Знаете ли, че три-четири годишни деца в България не могат да говорят! И това е медицинско наблюдение, че не се дължи на някакви увреждания ,а липса на комуникация с родители и дори баби и дядовци! Те са или уморени( работещи или пред телефони и в ,,мрежата,,..За какво говорим?! Хм..Замисляте ли се? И аз ви питам за Бог?..Та, българите в чужбина сме били..? Какви сме?! Учим децата си на български! Срещнах в маркетс, едно шестгодишно, аз говоря по телефона с България, то върви с мен, пита ме ,дали съм българин..Да, защо? Аз ,казва ,чуй ме, добре ли говоря български..?..??? Каза му,..да,,,Татко е българин, но ни е оставил, мама ме учи, защото и аз съм наполовина българин! Идва германката- прегърнах я и вдигнах палец, щях да се разплача...

Коментирай

Майна

преди 4 месеца

Млечни, какво разбираш ти под богатство..? Яхти, пътувания, екстри, джаджи...? Това ли е ,,богатството,, , Млечни? То ще бъде отнето..Виж изказванията на Глобалния Елит- на Харари , на Шваб..Виж какво са планирали и как ще ,,процедират,, Ама се иска ЧЕТЕНЕ ..Оруел- ,,невежеството е удобство,,..Понякога си мисля, че ТЕ използват ,,Фермата,, като ,,библия,, ,затова и не съм почитател на Оруел- сякаш ни програмира, че това е неизбежно..,хм..Къде останаха християнските добродетели, Млечин- къде остана скромността , в начин на отношения и на потребностите..Чел ли си Евангелието ,учениците на Иисус се уплашиха, че ще останат гладни( нямаха храна) Той им отговори- никога не трябва да се притеснявате- следвате ли ме никога няма да сте гладни..,и направи хляб..Трудно ще го осмислиш , щото си далеч от духовността.., защото това за теб е утопия, но не е късно, все пак - изборът е на всеки един..

Коментирай

До Майната

преди 4 месеца

Малко четеш и дрънкаш разни кръчмарски дивотии.Не става дума за яхти и джаджи.Проблемът е,че Конго не може да стане като Дания,например.Замислял ли се,защо индианците не завладяват Европа?Ако си чел наистина Оруел,щеше да знаеш,че 1984 е книга- визия за Великобритания,а не за соцстраните.И Новия завет си го чел,колкото Оруел.

Коментирай

Майна

преди 4 месеца

Млечин-, то е важно е не само какво си чел ,а и имал ли си възможност да го осмислиш..Та чак е смешно какво си написал...Значи щом е написано за Великобритания, не отразява ,,идеологията,, ,която се прокара в ,,западната либералдемокрация,, ,включително и в соц.страните , и в Русия..Та в Русия тя все още има ,,почва,, и доста финансово вкоренен постамент..,който обаче се клати( ще се срути, видно е), Изобщо няма да коментирам, Конго, индианците и Дания..Понякога глупостта може да е и ..развеселяваща,..,чак ме разсмя..

Коментирай

Борис

преди 4 месеца

Ей Майна!Ако беше теглил един к@р на германката,вместо да я прегръщаш,по щеше да те разбере,ама майните сте си все такива-целуни путьовци!

Коментирай

Борис

преди 4 месеца

А я сакам да прашам-дека е ово гюбре-Иван Таков?И он е същи педер као татко си Янчо,а не мужкарац као дедо Пеко и баба Вълка!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.