Ваня Григорова: 15 флашки изобщо не са предадени в ЦИК

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vanya-grigorova-15-flashki-izobshto-ne-sa-predadeni-v-cik/126356 SvobodnoSlovo.eu
Ваня Григорова: 15 флашки изобщо не са предадени в ЦИК

Има редица сигнали за нередности при изборните резултати в София. Не възприемам това като битка за кметския стол, а като битка за честни избори. Разликата между мен и г-н Терзиев е исторически малка. Това заяви общинският съветник от местната коалиция "БСП за България" Ваня Григорова в предаването „Лице в лице” по БТВ.

По думите ѝ има подадени 400 сигнала за проблеми с вота. „Има и много разминавания в изборните протоколи. Според експертизата има около 200 гласа повече за мен. Това не е достатъчно, но е проблем. Проблеми има двупосочно и към моя опонент. Аз не искам непременно да стана кмет, но честността на вота е важна. В противен случай още по-малко избиратели ще ходят до урните. Доверието в изборния процес е важно”, подчерта тя

Григорова разкри още, че 15 флашки от машинния вот изобщо не са предадени. „Тях ги няма, не съществуват. Тези бюлетини не се броят. В експертизата не се броят, а се сравняват резултатите от бюлетините. Имаше флашки, които не са били подпечатани в края на изборния ден. Те може да са се разпечатали къде ли не”.

„Имаме огромен проблем и не бива да си затваряме очите за него. Заличени са всички доказателства как избирателите са гласували в 15 секции. В крайна сметка имаме резултати, които са крайно смущаващи. Надявам се съдът да се произнесе по казуса”, каза общинският съветник от местната коалиция "БСП за България".

„Бюджетът на София беше внесен проблематично. Няма как със същия бюджет Те са заложили грешни данни в бюджета. В него не са включени 89 млн. лева държавни субсидии за Градския транспорт. Зам.-кметът по финансите твърди, че от това няма проблем. Това са едни неграмотни хора. Аз не ги виня, те сега се озовават на това място. Те трябваше да се допитат до по-старите експерти. Опасявам се, че служителите в Градския транспорт няма да си получат увеличенията”, не скри изумлението си Григорова

„Друго смущаващо е свързано с увеличените средства за здравеопазване на общинските болници. Няма как да се увеличава инфлацията, а ти да не увеличаваш заплатите на медицинския персонал. Поставих този въпрос, но ми отговориха, че няма средства”, разкри още тя.

https://fakti.bg/

1 Коментара

протестър

преди 2 месеца

ЧЕСТИТО! ПОРЕДНИЯТ НАГЪЛ ГРАБЕЖ!!! Плащаме нов данък за въглеродни емисии за автомобилите и жилищата си. https://obektivno.bg/plashtame-danak-za-vaglerodni-emisii-za-avtomobilite-i-zhilishtata-si/

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.