Въоръжена охрана не допуска никого до Догансарай

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vaorazhena-ohrana-ne-dopuska-nikogo-do-dogansaray/14776 SvobodnoSlovo.eu
Въоръжена охрана не допуска никого до Догансарай

Въоръжени мъже, които охраняват морския сарай на Ахмед Доган в Росенец, изгониха от плажа пред имението лидера на "Демократична България" Христо Иванов и други симпатизанти на партията

Въпреки че собствеността на бреговата ивица е изключителна държавна собственост, здравите мъже отказват да се представят, да кажат дали са служители на Националната служба за охрана, и изключително грубо изблъскаха българските граждани във водата, като не им позволяват да излязат на брега.

Малко по-късно дойде полицията, която поиска личните документи на хората във водата. Беше им показан и документ, който доказва, че брегът е изключителна собственост на държавата и българските граждани имат право да бъдат на плажа. "Тези неща не се решават тук на камъните. Ще си дадем личните карти, като напуснете", отсече единият от гардовете. До края на излъченото видео не се видя полицията да проверява личните карти на охранителите.

От пресцентъра на Националната служба за охрана не отговориха на "Сега" дали в момента техни служители охраняват имението на Ахмед Доган. От службата обещаха да излязат с позиция до края на деня.

segabg.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.