Васил Божков е обвинен в опит за изнасилване, подбудителство и опит за умишлено убийство

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vasil-bozhkov-e-obvinen-v-opit-za-iznasilvane-podbuditelstvo-i-opit-za-umishleno-ubiystvo/130817 SvobodnoSlovo.eu
Васил Божков е обвинен в опит за изнасилване, подбудителство и опит за умишлено убийство

Прокуратурата обяви, че е приключило разследването срещу Васил Божков по т. нар. дело за криминални престъпления.

Бизнесменът ще бъде изпратен на съд за изнасилване, подбудителство към умишленото убийство на бизнесмена Йордан Динев и към опита за умишлено убийство на Манол Велев.

От държавното обвинение съобщиха, че е прекратено наказателното производство срещу петима от обвиняемите, за които преди три години се твърдеше, че са част от ръководена от Божков организирана престъпна група, тъй като събраните доказателства за това не са достатъчно убедителни и обвинението в тази му част не е било защитимо пред съда.

Предстои внасяне на обвинителен акт срещу бизнесмена, като това може да стане едва след като изтече срокът за обжалване пред Софийския градски съд на постановлението за частично прекратяване на делото, уточняват от прокуратурата

bnr.bg

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.