"Възраждане" блокира "Орлов мост", атакува загражденията пред Паметника на Съветската армия

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vazrazhdane-blokira-orlov-most-atakuva-zagrazhdeniyata-pred-pametnika-na-savetskata-armiya/116924 SvobodnoSlovo.eu
"Възраждане" блокира "Орлов мост", атакува загражденията пред Паметника на Съветската армия

Привърженици на "Възраждане" атакуваха загражденията пред Паметника на Съветската армия в столицата, предаде БНР. Безредиците около паметника настъпиха, след като около 14.30 часа приключи митингът на партията в т.нар. "триъгълник на властта", на който беше поискана оставка на правителството.

След това протестиращите се отправиха към сградата на Министерството на отбраната, където те отново викаха "Оставка" и настояваха натовските бази да напуснат България, след което абсолютно неконтролируемо те се насочиха към Паметника на Съветската армия.

На мястото има огромно струпване на полиция. Протестиращите, водени от лидера на партията Костадин Костадинов, успяха да пробият загражденията на Паметника на Съветската армия и да нахлуят зад тях. Последва сблъсък с полицията, като няколко от протестиращите от "Възраждане" повръщаха и ги поливаха с вода, защото двама бяха припаднали.

Самият лидер на партията Костадин Костадинов успя да пробие кордона и също навлезе плътно до паметника, след като премина загражденията.

Към мястото на сблъсъците беше насочена още полиция и малко след 15.00 часа ситуацията малко се поуспокои, защото полицаите успяха да овладеят положението, като само част от загражденията, може би една или две платформи, ги няма, но останалите останаха на място.

Целият паметник е обграден с полиция, като пристигна още полиция откъм сградата на Софийския университет.

epicenter.bg

6 Коментара

Глас от народо

преди 2 месеца

Ни гък ни мък за подвига на уважаемия доктор Костя. Днес,срещу безподобните безродници.

Коментирай

Дикова

преди 2 месеца

Браво на Възраждане! Така се прави, а не се пишат коментари от дивана у дома!

Коментирай

Глас от народо

преди 2 месеца

Вие,уважаема Дикова бяхте ли там?

Коментирай

Глас от народо

преди 2 месеца

Ей ,задник номер три като искаш да плещиш глупости ,имай доблестта да не крадеш никове .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.