Викам, таз година да отменим Софийската Коледа, защото момчета сега се учат в движение "кое как"

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vikam-taz-godina-da-otmenim-sofiyskata-koleda-zashtoto-momcheta-sega-se-uchat-v-dvizhenie-koe-kak/123055 SvobodnoSlovo.eu
Викам, таз година да отменим Софийската Коледа, защото момчета сега се учат в движение "кое как"

Викам, таз година да отменим Софийската Коледа, защото момчета сега се учат в движение "кое как". Да я пропуснем, да простим най-мрачната и грозна Софийска Коледа, щото Фандъчка им поставяла капани, а те се ловят в тях, щото, нали, са млади, а и очите им добри, добри... и да се съсродоточим върху следващата Коледа, нали така?

И защо да издребняваме за една Коледа. Дет се вика - ние толкО сме търпяли, сега за една Коледа и Нова година ще мрънкаме! Ей го къде е следващата Коледа... на една арка, пардон - ръка разстояние!
Аз, също така, много искам, тъй щото още са неориентирани и приклещени в капани (според тях), заедно да ги помолим да не барат нищо до след ЧНГ в София, поради не друго, а поради опасността от това съвсем да осакатеят от капаните на Ф., а ние да си станем твърде близки с травматология!
Ако парите вече са дадени, а от ЕС щели да ни удрят наказания, ако не се видят къде и как са похарчени юро парите (така викат те, а парите са си наши, но това е друга тема), то ние можем да напишем Прошение до ЕС:

Мили, ЕС,
пишем ти с молбата да ни подариш една, макар и мрачна Коледа, но безопасна и неотвратителна! Парите били похарчени вече по твоите програми, викат те, и ако не ни ги покажат, то ти ще ги накажеш, оплакват се те. Не се сърди, направи им подарък за Коледа и не размахвай справедливия си пръст срещу тях - те толкО си могат - мигар, те не са твоите джудженца? Спаси нам от травми - физически, естетически и психически! Ний вече сме на ръба на издръжливостта си!
Ако си безсилен, ще се обърнем към Джизъса, той около рождения си ден е по-словоохтилв и не така зает и безкомпромисен като теб, мили ЕС!

Дядо Коледа, пардон, Мили ЕС, бъди милостив! 
От гражданите на София до Дядо Коледа, пардон, до ЕС по въпрос за неговите джуджета в София.

Гергана Пирозова

4 Коментара

Червената шапчица

преди 4 месеца

Да отменим... ура.

Коментирай

Бен

преди 4 месеца

ПРО-МЯ-НААА! Продъжаваме промяната! 25 декември да стане Национален празник, на 3 март ще празнуваме 24 май, а на 24 май да празнуваме Хелоуууииийн! Коледа ще го изместим лятото, за да сме като Рио! И вълкът сит и...мисирките нахранени!

Коментирай

Сенека

преди 4 месеца

Емоционалната интелигентност не се придобива със заучени клишета. Трябва нещо малко отвътре да има...

Коментирай

Борис

преди 4 месеца

Абе що вместо Коледа да не спретнем един хубав Прайд?Хем е модерно,хем евроатлантическо,хем ще си забучим по един шарен байрак в гъзовете,та хептен да го докараме по Брюкселски!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.