Вижте как гардовете от сарая на Доган влачат Христо Иванов /видео, снимки/

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vizhte-kak-gardovete-ot-saraya-na-dogan-vlachat-hristo-ivanov-video-snimki/14773 SvobodnoSlovo.eu
Вижте как гардовете от сарая на Доган влачат Христо Иванов /видео, снимки/

Яки анонимни охранители изблъскаха в морето бившия правосъден министър и настоящ лидер на „Демократична България“ Христо Иванов, който се опита да достигне до имота на Ахмед Доган край Бургас.

Той акостира по вода с лодка заедно с активиста от партията Иво Мирчев и общинския съветник на коалицията в Бургас Димитър Йорданов.

Достъпът до брега, който е публична държавна собственост му бе отказан, а гардовете, 7 на брой, които охраняват мястото извикаха и полиция.

Момчетата, тип съвременна мутра, препасани с чанти диагоналки, блъскаха Христо Иванов, а накрая го хванаха под мишниците и го завлякоха към лодката.

Целият екшън продължи 51 минути и бе излъчван на живо във фейсбус /ВИЖ ВИДЕОТО/.

"Искаме да попитаме какво прави НСО тук, които дори не искат да се легитимират", каза още Христо Иванов. Въоръжените мъже отказаха да се легитимират и да отговорят дали са служители на НСО.

"Това, което сте принудени да правите, е беззаконие. Не знам как се чувствате в момента, но не искам да съм на ваше място", каза той, докато група от 7 охранители го избутваха в морето.

Това парче бряг е публична държавна собственост" - заяви Иванов, но нито полицията, нито гардовете ги допуснаха по-далеч от каменния бряг, на който акостираха. Иванов обаче заби българският трибагреник, за да покаже, че отцепените терени са на всички граждани.

”Лидерите ще отрекат това нещо, но по моя информация тук идват и Корнелия Нинова и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки. Една от тези сделки е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без това да е получило санкцията на избирателите. Ние сме тук, за да се съпротивляваме срещу това”. Това каза Христо Иванов, преди охранителите да го изтласкат към водата.

Текст: meduzata.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.