Вижте още шокиращи разкрития за общинарката от БСП в Пловдив, спипана с фалшива диплома

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vizhte-oshte-shokirashti-razkritiya-za-obshtinarkata-ot-bsp-v-plovdiv-spipana-s-falshiva-diploma/13298 SvobodnoSlovo.eu
Вижте още шокиращи разкрития за общинарката от БСП в Пловдив, спипана с фалшива диплома

Десислава Йорданова е подала молба за напускане на  Община „Родопи“ в Пловдив, където заемаше пост като главен експерт в отдел „Образование“. Това потвърдиха от ръководството на Общината за NOVA. От Градския съвет на червените в Пловдив пък са взели решение тя да не заема и да не кандидатства за ръководни постове в близката една година. Как обаче се стигна дотук?

В предишно разследване на медията бе показано как без да имаш висше образование степен „бакалавър“, можеш направо да завършиш и да вземеш диплома с магистърска степен, а след това - с документа да те назначат като главен експерт в общинска администрация. Бе разказано за пловдивчанката Десислава Йорданова, която вече е с анулирана диплома от Медицинския университет в Пловдив. Полседваха реакции. Прокуратурата в Пловдив веднага се самосезира,  а Икономическа полиция започна разследване. Йорданова бе призована на разпит. Съпартийците й от града под тепетата също реагираха. Десислава Йорданова обяви в медиите, че има завършено висше образование степен „бакалавър“. Екип на NOVA обаче провери така ли е наистина?

Открити бяха и още правописни грешки. Освен това от печата на документа не става ясно кой го издава. Разбра се, че Йорданова не е завършила във Факултета по „Икономика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, защото такъв не съществува там. Няма и такава специалност „Маркетинг и мениджмънт“, категорични са от ръководството на университета. Стана ясно също, че от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ не е издавана „Служебна бележка“ на Десислава Георгиева Йорданова, защото  университетът няма практика да издава подобни бележки. Там се издава само уверение върху бланка на Университета.

Докато екипът на медията чакаше тя да представи диплома за завършен „бакалавър“, както няколко пъти обеща в кореспонденция и в телефонни разговори, дипломата й от Медицинския университет беше анулирана с решение на Академичния съвет. Дипломата е заличена от всички регистри на Медицинския университет. Разследване започна и Десислава Йорданова бе разпитана в Икономическа полиция. По информация на NOVA и пред полицаите не е представила диплома за завършено висше образование степен „бакалавър“.

Проверка за истинността на дипломата на Йорданова за завършен бакалавър направиха и от Градския съвет на червените в Пловдив. "Това си е престъпление. Това не е грешка и прошка. Всъщност не знам, може би органите трябва да се сезират и да се вземат мерки. Това не е извършено само от един човек - примерно, да кажем, само от нея. Учудващо е да нямаш бакалавърска и магистърска степен, и да те назначат за главен експерт. Аз се усмихвам, обаче би трябвало органите да се занимават с това нещо. Замесени са много хора, поне аз така мисля“, каза областният председател на БСП в Пловдив Георги Гергов.

Той назначи проверка, последваха реакции и въпреки това Йорданова бе избрана за член на Националния съвет на партията по време на Конгреса на червените в София. Остава обаче въпросът: Ако разполагаш с документ, с който можеш да опровергаеш всички, защо просто не го покажеш?

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.