Явор Дачков: "Зелената сделка" на Брюксел е гигантска измама и маниакално самоубийство на ЕС

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/yavor-dachkov-zelenata-sdelka-na-bryuksel-e-gigantska-izmama-i-maniakalno-samoubiystvo-na-es/118023 SvobodnoSlovo.eu
Явор Дачков: "Зелената сделка" на Брюксел е гигантска измама и маниакално самоубийство на ЕС

Историята с въглищата не се обяснява достатъчно добре на хората. Тук става въпрос за гигантска измама и налудност. Това каза журналистът Явор Дачков пред 7/8 ТВ. 

Според Дачков целият проблем се свежда до продажбата на мръсен въздух, т.нар. "въглеродни емисии". Измислица на ЕС в стила на късния комунизъм, когато един разпадащ се строй измисля фикс идеи, откъсвайки се от реалността. Фикс идеята "Зелена сделка" е абсолютно самоубийствена за Европа и е породена от маниакалната идея, че човек може да промени климата със своите действия. И следователно, всеки който произвежда въглища, например, трябва да плати нещо като индулгенция на Брюксел. Това води до много сложна търговия с квоти без да е ясно къде отиват милиардите от тях. И докато Европа си самоубива икономиката, Русия казва, че няма да плаща за вредни емисии, САЩ също, Китай, Турция, Сърбия, а Европа все едно, че е в някакъв похлупак смята, че като спре собствения си мръсен въздух ще изчисти небето над себе си. Това е безумие, зад което, разбира се, стоят огромни пари. От друга страна идеята, че с вятърни перки и слънчеви панели може да се компенсира производството на ток е абсурдна, а статистиката доказва това. През септември 73% от българския ток е произведен от въглищните централи и АЕЦ "Козлодуй", Германия връща въглищата, Великобритания стопира ключови зелени политики, а ние сами затриваме енергетиката си. 

trud.bg

8 Коментара

ха долар ден

преди 6 месеца

Зелен е тока, зелен е леса. Зелен е на всеки екоталибан ума.

Коментирай

Пешо

преди 6 месеца

А нашата задача е да премахнем тези които ни вкараха в тази измама и ни съсипват страната.

Коментирай

Иван Пеев

преди 6 месеца

Яворе, Яворе, кога писах това в коментариите на сайта Гласове, ти ме банна. Че и на имейла ми отговори "Ти нищо не разбираш". Оти сега обърна палачинката? Гулю-гулю-гулю...

Коментирай

постоль

преди 6 месеца

Няма ли някой най-сетне да каже къде отиват парите от прословутите квоти?

Коментирай

Червената шапчица

преди 6 месеца

Иван Пеев, верно ли тоя така ти е отговорил? Тоя е габровец - хитър тарикат.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.