За дупката на един чорапогащник или когато ликмусът на алангрото вземе превес…

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/za-dupkata-na-edin-chorapogashtnik-ili-kogato-likmusat-na-alangroto-vzeme-preves/52343 SvobodnoSlovo.eu
За дупката на един чорапогащник или когато ликмусът на алангрото вземе превес…

За дупката на един чорапогащник или когато ликмусът на алангрото вземе превес…

Политиката означава още дипломация, означава умение мозъкът да се намесва преди речта по начин, който да не подпалва фитила на цяла обществена прослойка от която част са и учителите. Да обясниш проблемите на качеството в българското образование с дупки в чорапогащниците на учителките (и вероятно на палците на чорапите на учителите) е нещо като авто-тричане – навиваш се сам на примката и почваш да се въртиш, докато всички искат да срежат въжето и да те пуснат по течението и нивга вече да не те зърнат. И това са не само преподавателите - на всички родители е заявено, че някакви несъществени същества преподават на децата им. 

Липсата на базова грамотност води до незнание с каква историческа и национална ценност е символичната роля на Рада Госпожина. Даскалът е лицето на Възраждането. Скромният вид на учителите през годините не може да бъде изтъкнат в абсурдната взаимовръзка лично имане – качество на преподаване. 

Да искаш да звучиш народняшки и да умееш да звучиш народняшки са ужасно различни неща. А това неумение води до сериозни щети за всеки, който говори преди да се намесят здравите мозъчни неврони и да насочат редактирана мисъл към речевия апарат. И Асен Василев с типичния си тембър обвърза чорапогащниците с „нормално е да нямаме нормални учители в училища́та“ – този полит лидер е само един от тези, който ударенията на думите не научи. 

Лияна Панденлиева 

1 Коментара

о.з. полковник Колев

1 year before

Днешните недуразумения, наричащи се "учители" за съжаление наистина са "несъществени същества". Те не обучават, дори не възпитават, те ПОДРАЖАВАТ на учениците в стремежа си да им се харесат под влияние на синдрома "На учителя с любов.." Пушат заедно с учениците, обличат се фриволно като тях, дори им се умилкват. Тези случайници, които не мислят (с редки изключения) за друго освен за пари нямат нищо общо с възрожденските даскали, а дори и пред УЧИТИЛИТЕ по време на "омразния" соц, пред които се благоговееше и имаше респект и уважение! Нека не се "обиждат" от истината, тя боли, но пречиства и носи спасение....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.