Захари Карабашлиев: Няма друг премиер в Европа, който така да е унижавал народа си

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zahari-karabashliev-nyama-drug-premier-v-evropa-koyto-taka-da-e-unizhaval-naroda-si/14390 SvobodnoSlovo.eu
Захари Карабашлиев: Няма друг премиер в Европа, който така да е унижавал народа си

Опорката, че протестите са дирижирани от юмручето на Радев е нелепа, но пък устойчива. Нека припомня, чe президентския пост на същия този Радев беше еднолично предоставен на БСП от Борисов на президентските избори. Как? От 7-8 милиона българи, Борисов избра да предложи за президент практически неизбираемата Цецка Цачева.

Затова и в най-прекият смисъл на думата, Румен Радев е решение не на Решетников, а на Бойко Борисов. Каква е причината за това не е ясно. Дали угаждаше на БСП, дали умишлено си търсеше враг, с когото да води евтини "прокси" войнички, или пък просто такова е отношението му към президентската институция - нямам представа.

Но не мога да се сетя за друг премиер в момента в Европа, който да си е играл толкова с достойнството на своя народ, да го е унижавал — и с думи и с действия -- а после да се цупи, когато не става на неговата.

Facebook, Захари Карабашлиев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.