Заради смъртта на Пламен Пенев: Калин Стоянов поиска оставките на двама висши служители от Стара Загора

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zaradi-smartta-na-plamen-penev-kalin-stoyanov-poiska-ostavkite-na-dvama-visshi-sluzhiteli-ot-stara-zagora/124600 SvobodnoSlovo.eu
Заради смъртта на Пламен Пенев: Калин Стоянов поиска оставките на двама висши служители от Стара Загора

Вътрешният министър Калин Стоянов поиска освобождаването на двама висши ръководни служители от ОДМВР-Стара Загора заради смъртния случай след гонка на пътя.

Това са заместник-директорът, който към момента на събитието е замествал директора на областната дирекция, както и началникът на охранителна полиция, съобщава NOVA.

Стоянов и главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев проведоха днес извънредно оперативно съвещание с директорите на Главните и Областните дирекции на МВР в страната.

В откровен диалог между ръководството на МВР и директорите бяха отчетени пропуски, върху които е необходимо да се обърне специално внимание.

В този смисъл министър Стоянов разпореди анализ на цялата нормативна база, свързана с обучението и подготовката на състава.

Целта е да се повиши качеството на обучението, неговата интензивност и системност, както и последващия контрол.

По-рано днес стана ясно, че Павел Пенев е починал от задушаване. Това е заключението на съдебните медици, направили аутопсията на 58-годишния мъж, който бе заловен от полицаи в Стара Загора след гонка.

trud.bg

2 Коментара

В този смисъл

преди 3 месеца

освен анализ, убийците ще влезат ли в затвора?

Коментирай

Иван Пеев

преди 3 месеца

Ако има вина на полицейски кадри, защо те не са уволнени дисциплинарно, без право за връщане в редиците на МВР? Сега, напуснал по взаимно съгласие полицай, може и ЩЕ бъде назначен на полицейска работа в друга локация. От единият крачол, в другият.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.