Защо промените в НК във връзка с конфискуването на коли е див популизъм, граничещ с идиотизъм?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zashto-promenite-v-nk-vav-vrazka-s-konfiskuvaneto-na-koli-e-div-populizam-granichesht-s-idiotizam/114760 SvobodnoSlovo.eu
Защо промените в НК във връзка с конфискуването на коли е див популизъм, граничещ с идиотизъм?

Защо промените в НК във връзка с конфискуването на коли е див популизъм, граничещ с идиотизъм? Тези изменения реално няма да решат никакъв проблем, но за сметка на това ще създадат много нови.

Според данните на КАТ за последните 10 години водещите причини за тежките ПТП-та са от неправилни маневри, несъобразена с пътните условия скорост, както и отнемане на предимство. Тук трябва задължително да се отбележи, че под "несъобразена с пътните условия скорост" (не превишена скорост) най-често се разбира калпави пътища. Според КАТ тези причини са довели до 79% от тежките ПТП-та.

Следваща причина са неправилно престрояване, неспазването на дистанция, преминаване на червен светофар и неспазване на конкретните знаци и маркировки (основно отнемане на предимство на пешеходци). Едва след това идва употребата на алкохол и наркотици.

Даниел Божилов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.