Застреляният лихвар Паро Боксьора нахлул маскиран и с мутри при килъра на Сашо Полицая

Нелегалната лихварска империя на Паруш няма да отиде у вдовицата Валерия, а у покровителите на ромския бандит – бивши командоси от свитата на покойните мафиоти Алексей Петров и Тони Хамстера

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zastrelyaniyat-lihvar-paro-boksyora-nahlul-maskiran-i-s-mutri-pri-kilara-na-sasho-policaya-2/138161 SvobodnoSlovo.eu
Застреляният лихвар Паро Боксьора нахлул маскиран и с мутри при килъра на Сашо Полицая

Нелегалната лихварска империя на Паруш няма да отиде у вдовицата Валерия, а у покровителите на ромския бандит – бивши командоси от свитата на покойните мафиоти Алексей Петров и Тони Хамстера

Млада ромка от столичния квартал Модерно предградие, която по разбираем причини не си съобщава името, казва: „Ей, убиха го тоя изрод. Не е хубаво така да се говори, ама тук всички много се радваме. Лош човек беше, гаден, гнусен – стотици хора разплака. Бог си знае работата!“. При обсъждането на темата за разстрела на един от знаковите лихвари Паро Боксьора, ромката признава, че преди година и половина брат й бил пребит жестоко от бандата на Паро, защото не успял да върне навреме 800 лева, а като финал на инквизицията трима души се изпикали върху обления в кръв мъж.

 

С черна маска за лице, въоръжен до зъби с незаконен боен пистолет, сгъваема желязна палка и с поставен метален бокс на дясната ръка е нахлул в офиса за бързи кредити на своя конкурент Александър Василев – Сашо Полицая застреляният посред бял ден пред блок №З в софийския квартал „Модерно предградие“ лихварски бос Паруш Парушев – Паро Боксьора.

Той е бил придружаван от още двама биячи, които също са били маскирани и въоръжени с хладно и с огнестрелно оръжие.

В края на миналата седмица 48-годишният бандит от ромски произход Паруш Парушев намери смъртта си в разразила се гангстерска стрелба в новооткрит офис за бързи кредити „Флаш“ в квартал „Модерно предградие“, стопанисван от бившия спецполицай Александър Василев и люлинския касоразбивач Винсенти Дългия.

 

В масовата престрелка тежко ранен с две огнестрелни рани в корема и в крака е дясната ръка на Паруш – 37-годишният бивш ММА боец Абдула Арабие, чийто живот беше спасен на косъм от лекарите в „Пирогов“.

Другият с огнестрелна рана в крака е Велизар, синът на убиеца Сашо Полицая, който засега не е арестуван, тъй като се лекува във ВМА. В килиите на следствения арест са Сашо Полицая и други двама от участниците в кървавата бандитска свада.

 

Криминалисти, ангажирани в разследването, разказаха, че Паро Боксьора е застрелян с три куршума, които са били изстреляни срещу него почти от упор от бившето ченге Сашо Полицая. 51-годишният килър твърди, че е открил огън при самоотбрана, след като трима маскирани мъже са нахлули посред бял ден в офиса му, простреляли са сина му Велизар в крака, а той самият отнесъл жестоки удари в лицето с метален бокс, докато бил под дулото на зареден пистолет.

 

Изпаднал в безизходица и в условията на неизбежна самоотбрана, Сашо Полицая грабнал пистолета, който стоял на рафт под бюрото му, и открил огън. Три от куршумите убиват маскирания нападател Паруш Парушев – един в главата и два в гърдите, още два патрона са изстреляни по професионалния бияч и силов събирач на вземания от длъжници Абдула Арабие, който също е бил въоръжен и е произвел изстрели с пистолета си.

 

Минути след кървавата пукотевица, предизвикала шаш и паника сред обитателите на панелния блок №3 в „Модерно предградие“ и в целия  квартал, пристигат полицаите, които заварват Сашо Полицая да държи на мушка със зареден пистолет ранения с два куршума Абдула и още един от бандата на лежащия в локва кръв Паро Боксьора. Ченгетата изземат четири бойни пистолета и множество хладни оръжия при огледа, на място са арестувани стрелецът Александър и още двама мъже – служител от офиса за бързи кредити „Флаш“ и 28-годишен татуиран здравеняк от свитата на убития ромски престъпен бос Паруш Парушев.

 

Според криминалистите единият от пистолетите – този на Паро Боксьора, е преправен от газов на боен и е ползван от лихваря без разрешително. Другите три пистолета са законни, като две от огнестрелните оръжия са на убиеца Сашо Полицая. Той обаче не може да подкрепи с видеодоказателства версията си, че е нападнат от маскирани, които първи са стреляли. Записите от охранителните камери в заложната къща са били изтрити. Все пак думите на бившия спецполицай от МВР се подкрепят от трите открити маски на местопрестъплението, като Паро Боксьора даже не успял да я свали изцяло от лицето си, застрелян от упор от своя конкурент.

 

В джипа „Мерцедес“ G класа, собственост на застреляния Паруш, с който той пристигнал с още двама силоваци до офиса за бързи кредити на Сашо Полицая, пък са открити ножове, две бейзболни бухалки, две метални палки, електрошок, десетки пълномощни и документи, както и над 30 000 лева и 4000 евро в брой.

 

Според запознати от софийския ъндърграунд уличната гангстерска война между лихварите, завършила с един убит и двама ранени, се е разгоряла заради заложен срещу сумата от едва 40 000 лева просторен апартамент в столичния квартал „Сухата река“. Миналата есен жилището от 115 кв. м. било ипотекирано срещу отпуснат кредит в полза на Паруш Парушев. През следващите месеци длъжникът съумял да възстанови почти изцяло взетите 40 бона, но не можел да се оправи с непосилната лихва от над 100 000 лева, която му наложил Паро Боксьора. Заради това длъжникът потърсил за съдействие люлинския кримиавторитет Винсенти Дългия, многократно арестуван през годините като заподозрян за крупни касови обири и част от бандата на покойния касоразбивач Йордан Цонков – Джиджи.

 

 

„Винсенти изпрати длъжника на Паро Боксьора при своя приятел Сашо Полицая, с когото отскоро съвместно стопанисват дружеството за бързи кредити „Флаш“. Срещу сумата от 100 000 лева апартаментът беше повторно ипотекиран, но този път в полза на бившето спецченге,  разказва предисторията на кървавия екшън източникът. Дни преди масовата стрелба длъжникът отишъл с двама мъже от обкръжението на Сашо Полицая в офис за бързи кредити в „Люпин“, стопанисван от сина на Паруш Парушев, за да погаси изцяло задължението си. Твърди се, че тогава също възникнал бой между лихварите, а хората на Сашо Полицая пребили сина на Паруш, тъй като той не пожелал да приеме сумата на длъжника, а имал претенции към нотариалния акт на заложеното срещу 40 000 лева жилище.

Реалната цена на заложения имот в софийския квартал „Сухата река“ е десетократно по-висока.

 

Заради „кражбата“ на хазартно зависимия и вписан в черния регистър на хазартните компании клиент, заложил на безценица апартамента си, и заради побоя над сина си Паруш Парушев решил да въздаде правосъдие. Маскиран, въоръжен до зъби и придружаван от двама професионални биячи, сред който бившият ММА боец Абдула Арабие, лихварят Паро Боксьора намери смъртта си в обедните часове на 4 юли в последвалата гангстерска престрелка.

 

Убитият 48-годишен Паруш Парушев, някогашен боксьор и рефер на професионални бойни срещи, е родом от Горна Оряховица, но от дълго време живее и развива сенчеста лихварска дейност в западните софийски квартали „Люлин“, „Модерно предградие“, „Левски“ и „Левски Г“. През последните 5-6 години Паро Боксьора откри десетки заложни къщи и офиси за бързи кредити и в „Младост“, „Надежда“ и „Обеля“, а в ъндърграунда твърдят, че чрез влиянието си над длъжници Парушев е търгувал с ромски гласове, като сам се фукал че може да осигури 5000 гласа в София.

 

Според оперативни полицейски данни Паруш Парушев е имал протекция в незаконния лихварски бизнес, осигурявана от застреляния миналото лято мафиот Алексей Петров. Първоначално Паро Боксьора се отчитал на дясната ръка на Трактора – Антон Петров – Хамстера, който дори е кръстник на малкия му син, а впоследствие закрилата му била поверена на Цеко Баретата и бивши командоси от орбитата на застрахователното дружество „Лев Инс“.

 

Предполага се, че след убийството на Паро Боксьора десетките негови офиси за бързи креди из София ще преминат в ръцете на друг ромски кримиавторитет, а не при вдовицата Валерия и двамата синове на Паруш.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.