Жена роди в двора на къща, линейката закъсняла

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zhena-rodi-v-dvora-na-kashta-lineykata-zakasnyala/121591 SvobodnoSlovo.eu
Жена роди в двора на къща, линейката закъсняла

Жена роди в двора на къща в столичния квартал „Княжево”. Причината, по думите на семейството ѝ e, че линейката е дошла час по-късно чак когато новороденото проплакало. Съседка на семейството помогнала за израждането на бебето.

„Звъннахме на 112 в 04.05 ч. Приеха адреса, но след няколко минути отказаха и казаха, че не сме за линейка. Обясних, че водите са ѝ изтекли и ме посъветваха да си поръчаме такси”, разказа пред NOVA Никола Петров, бащата на детето.

„Санитарките бяха неадекватни. Наложи се и на тях да помагам. За щастие, спасихме детето, защото се беше увило около плацентата”, поясни Любка, съседката, помогнала за раждането.  

От Спешна помощ обясняват, че ражданията не са спешно състояние. Обаждането на 112 не гарантира изпращане на линейка, тъй като екипите могат да бъдат заети с много по-тежки случаи, уточняват оттам.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.