4 месеца вече действащ министър е охраняван от НСО, заради заплаха от председател на партия и депутат!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/4-meseca-veche-deystvasht-ministar-e-ohranyavan-ot-nso-zaradi-zaplaha-ot-predsedatel-na-partiya-i-deputat/126757 SvobodnoSlovo.eu
4 месеца вече действащ министър е охраняван от НСО, заради заплаха от председател на партия и депутат!

4 месеца вече действащ министър е охраняван от НСО, заради заплаха от председател на партия и депутат! 

Ето каква е историята. 

На 21 ноември 2023 година започнах смс-комуникация с Божидар Божанов в Signal. 

СК: “Но защо министър Йоловски е казал на председателския съвет в парламента, че Вие и Кирил Петков сте го натискали да уредѝ посочени от Вас фирми за поръчки на обща стойност 640 милиона лева? 

Какво му е дало основание да отправи това обвинение?”

ББ:”Министерството няма такъв бюджет!”

Александър Йоловски току-що, по БТВ, съобщи, че Министерството на електронното управление разполага - по 2 направления - с бюджети 2х650 милиона лева.  

Значи пари има. Милиони! И някой иска да ги докопа и присвои. 

Да припомня. В директно излъчване за ПИК тв от ул.”Шишман” и ул.”Иван Вазов”, разказах, че Кирил Петков, който живее отсреща, е поканил на по питие Александър Йоловски, на 2 октомври 2023 година, някъде в късните часове на деня в 5L Speakeasy bar, после министърът сподели на председателски съвет в Народното събрание, че бившият премиер го попитал: “Ти деца имаш ли?!”, от което той се почувствал заплашен. Оттогава Александър Йоловски е под денонощна охрана, гардове на НСО пазят невръстния му син и влизат с него в класната стая. Само си представете каква травма е това. 

Показах единствена нощния клуб , в който се влиза по тайнствен начин, вътре е пресъздадена атмосферата на сухия режим в Чикаго, по времето на Ал Капоне. Каква ирония на Съдбата и каква символика, а?! 

В нашия чат Божидар Божанов ми призна, че и той е бил в компанията на Кирил Петков и Александър Йоловски на въпросната среща. 

Защо не са се срещнали в министерството или в парламента? 

Цяла България видя вече моето видео от лоби-бара на гранд-хотел “София”, предизвикало 9-бала вълнения в политическия и финансов елит. Разкрих, че става въпрос за сделката Виваком-Булсатком и интересите на лобиста от Лондон. Кирил Петков нападна КЗК, от комисията му отговориха остро, а от United Group здраво го нападнаха. 

В четвъртък и петък КЗК не посмя да излезе с никакво решения - нито в полза на UG, нито на Спас Русев. 

… Нещо се замислих. Дали патрулката на СДВР, срещу дома на Кирил Петков, след срещата в нощния бар, е да го следи, а не да го пази?!

Соня Колтуклиева

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.