Ала-бала коалицията сглобява силов режим

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ala-bala-koaliciyata-sglobyava-silov-rezhim/113971 SvobodnoSlovo.eu
Ала-бала коалицията сглобява силов режим

В Евросъюза и у нас върви поредната серия от абсурдисткия филм „Нещата не са такива, каквито са“. По сценарий от Вашингтон, компилиран от антиутопични произведения на британците Хърбърт Уелс, Олдъс Хъксли и Оруел. На Запад неуморно се твърди, че агресивната Русия се придвижва застрашително към границите на НАТО и то е принудено да се брани.

У нас тече надпревара сред по-първите активисти от няколко партии кой е по-по-най предан на евроатлантическата ценностна система, кой повече мрази Путин и заличава Русия върху глобуса. Сътвореното по всички правила и изисквания коалиционно правителство „Денков“ настървено се назовава не-коалиционно. Имаме ала-бала кабинет, формиран от ала-бала коалиция.

Естествено те занимават сащисаното общество с алабализми, като със сериозен вид ги наричат реформи. Преди година припламна пристъп на старата седесарска страст за замяна на националния празник с 24 май. Далеч-далеч от важните проблеми на деня. Сега пак през юли го подновиха. Тогава в „Труд“ имаше дописка „Държавният празник стои над културния“.

България е първата държава в Европа, 3 март знаменува възстановяването на държавността, но и символизира мечтата за единение на народа ни в „Мизия, Тракия и Македония“. Има данни, че през април 1186 г. била отбелязана 200-годишнина от идването на Учениците на Кирил и Методий в България. БПЦ за първи път започва ежегодно да чества деня на Светите Братя на 11 май 1851 г.

Русия и СССР не са настоявали 3 март да стане наш национален празник, а след ВСВ за такъв е обявен 9 септември. Неслучайно преди нас осигуряват независимост на Гърция и Сърбия.

И досега въпреки историческите доказателства в руските учебници се премълчава, че в края на IX в. от средновековна България – страната на духа според акад. Дмитрий Лихачов – в Киев са занесени Православието, езикът и писмеността. И това е началото на княжеството Киевска Русь, след нея и на голяма Русия! Киприян, първият патриарх Московски, е родом от Велико Търново.

Има и други мнения коя да е датата на националния ни празник, има и аргументи в тях. Нека има спор. Не му е времето в сегашния исторически момент обаче. Когато, както ни предупреди мъдрият американец Ноам Чомски, САЩ днес разрушават държави, а това чинят и у нас. Имат тук и помагачи, изобилстват сред т. нар. политическа класа, непеошниците на Сорос трап ни копаят.

На вси словени език и книги сме дали да четат, вярно е. Минават влашките земи и Трансилвания под властта на Виена и дълго употребяваната там кирилица е заменена с латиница, огромен брой българи вече са румънци. Вижте само картата на България при кан Крум и княз Борис Първи!

Вече на латиница са почти всички фирмени табели в София и големите градове. И прецеденти има в историята ни. По думите на Паисий Хилендарски „Поради що се срамиш да се наречеш българин!“ можем да съдим докъде се е сринала народната свяст след няколко века чужда сатрапия по нашите земи. Не в наши манастири, в гръцките е намерил факти от миналото ни.

И сега ги има срамящите се от род и родина, и повече може да станат. Държавата ни е застрашена от унищожаване, то не се и крие през последните години от разни организирани на Запад сатанисти, либералфашисти, неотроцкисти и прочие глобализатори и интернационалисти. Без държава дори велики култури залиняват и биват разграбени от исторически хищници.

Малко е останало от древния Египет, онзи народ го няма. Ами американските цивилизации след британското и испанско нахлуване? Същността на населенията безмилостно е подменена, останали са само някои артефакти и екзотични обичаи. Било е и с шест-седем части на нашия народ. В Кубратова и Волжка България, в Банат и Сърбия. Пред очите ни в Македония през ХХ в.

Без държавата си вече няма да удържим българщината. Докато в 150-милионна Русия се ползва кирилицата, има шанс тя да се запази и по българско. Че пак всенародно да честваме забележителния си празник на Просветата и Знанието.

Или английски, или испански езици – този е бил „изборът“ за гордите инки, маи и ацтеки, на храбрите мохикани, делавари и ирокези. Чрез насилие с размерите на геноцид. Чрез организиране на кървави сблъсъци между родствени народи, каквото става  с украинци и руснаци днес. Чрез уреждане с диктаторски режими на подкрепяни от външни сили продажници.

Възможно е, дори е логично следствие от деградацията на политическите управления на Запад. Те са загубили стратегическите ориентири, нямат добри варианти дори за себе си, а само няколко лоши. Китай и Русия напоследък игнорират техните лидери, това логично ще доведе до панически реакции. Много злини може да изроди главната акушерка на Европа Фон дер Лайен.

И за консерватори, и за либерали диктатурата нерядко е била полезна със способността си за решителни действия. Значи и ще бъде. И избираните парламенти нерядко са били харесвани от разни диктатори. Особено когато на изборите няма реална конкуренция. Нима я има в ЕС? Или у нас? Леви всякакви, десни някакви и много центристи, а всъщност ляводесни за външна употреба.

При които ту „всичко върви по план“, ту „обстоятелствата налагат само едно“. Тежка деградация до пълно обезсмисляне на демокрацията навсякъде. Напиращите за конституционни и прочие промени ПП-ДБ не допускат и да се продума за свикване на ВНС, защото след избори за такова те ще са с минимално парламентарно присъствие. Всички ляводесни не щат да чуят за референдуми.

Олигархия, поддържана главно отвън. С диктатури от такива САЩ дълго държаха в пълно подчинение страните от Латинска Америка.

Диктатурите биват различни: монархически, религиозни, военни и др. Могат да бъдат и демократични, когато диктаторът се избира по законен ред. В Древния Рим, например, в някои тоталитарни държави днес. Избран демократично, човекът започва бързо или постепенно да налага цензура, да ограничава права и свободи, да потиска, арестува и дори избива опозицията.

Може да се появи в кризисни периоди при нестабилност в страната и липса на сигурност в утрешния ден. Появява се Спасителя, който е на правилната страна на историята! Може да стане и в резултат на външна намеса, например окупация или колонизация. За укрепване на южния фланг на НАТО и създаване на многонационалната бойна група на наша територия. Някога го е направил Юлий Цезар. После така идва на власт Наполеон. После цяла класа властва при диктатурата на пролетариата. И Хитлер е демократично избран...

Сред политиците в ЕС и у нас силни по профил личности почти няма, не се допускат. Локомотивът на историята е излязъл от релсите, влакът лети към някоя пропаст. Към света на Оруел и Хъксли. Към превръщането на човечеството в безлична биомаса, разделена на две неравни части – господари и роби.

Ала-бала коалицията сглобява силов режим. Развратът може да бъде спрян само от Вярата. Важи и за политическия разврат, когато управлението на страната е в ръцете на неверници, измамници и предатели.

Оцелявали сме българите и в по-гадни времена.

Автор: Д-р Илия Илиев

trud.bg

1 Коментара

Иван Пеев

преди 9 месеца

По света има ляво и дясно, а това което виси по средата се меси на всякъде и все иска да се навре някъде. Такова средно висящо нещо в страната ни е турската партия ДПС. Не, че в България има турци, но така оправдават съществуването си, както и прокарването на интересите на турската държава. Та за политиката, сега управлява ДПС. Борисов е зависим от Меди Доганов, а членовете и членките на ПП, ДБ са добре омотани и опаковани от Борисов и вървято по гайдата му. Това са фактите.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.