Без мажоритарен вот в 2 тура, какъвто народът категорично поиска, в България не може да има и помен от демокрация

https://svobodnoslovo.eu/komentar/bez-mazhoritaren-vot-v-2-tura-kakavto-narodat-kategorichno-poiska-v-balgariya-ne-mozhe-da-ima-i-pomen-ot-demokraciya/120775 SvobodnoSlovo.eu
Без мажоритарен вот в 2 тура, какъвто народът категорично поиска, в България не може да има и помен от демокрация

Изповедта на Вежди е най-поучителното четиво днес. Вътре има велики лафове. Но на мен особно ми харесва следният епизод:

 "Веднага след като напуснах парламента и партията, той събра парламентарната група и им каза едно много обидно изречение, че който постъпи като мен - по 5 човека чакат за тяхното място. Преведено на български звучи така: "Който от вас не ме слушка, отива в Каспичан и Дулово на 1000 лева заплата! Който ме слушка, ще взима 10 000 лв."

 Е, каква по-ярка илюстрация за измамата, присъща на партийно-листовия вот, с който ги избираме? Те просто не са представители на народа! Ни най-малко! Без мажоритарен вот в 2 тура, какъвто народът категорично поиска, в България не може да има и помен от демокрация.

Валери Найденов

1 Коментара

Червената шапчица

преди 5 месеца

Докато беше на трапезата и ядеше кюфтета, Вежди Рашидов нищо не казваше... Сега защо циври... Няма да има никакви турове за никакви мажоритарни чалгари, певци и артисти...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.