Без усилване на протестните партии със служебните министри, Борисов отново ще спечели

https://svobodnoslovo.eu/komentar/bez-usilvane-na-protestnite-partii-sas-sluzhebnite-ministri-borisov-otnovo-shte-specheli/7984 SvobodnoSlovo.eu
Без усилване на протестните партии със служебните министри, Борисов отново ще спечели

Борисов беше обещал на ГЕРБ че до есента ще се върнат на власт. Заложил беше много мини в управлението, особено в енергетиката, която на практика е гербаджийска и генерира постоянно трусове и дестабилизация. Нито служебното правителство, нито Парламента се заеха с нея.

Не случайно ББ тръгна с новата жипка, а Харизанов се появи по телевизия. Само за да ви напомнят, че и медиите са тяхни. И пак си имат списъци на кой може да се появява на екран и кой не.

За ГЕРБ действително тези избори са решителни - трябва отново да спечелят, защото не спечелят ли отиват по пистата на НДСВ. Но не само те - отиват си и ВСС, и специализираната прокуратура, и Гешев и цялата къщичка на властта, скрепена с корепция, която си бяха построили. Именно за това е този пост.

Без усилване на протестните партии със служебните министри, Борисов отново ще спечели. Формулата това да не стане ви я казах - коалиция на протеста и промяната.

Запомнете, самостоятелните успехи на една или друга партия вече нямат значение, има значение сбора, който може да прави реформи и промени.

Виждате какво стана вчера в Парламента в правна комисия. Яви се Гешев и депутатите избягаха. БСП са надеждата на статуквото, когато и ако промяната зависи от тях.

От къде могат да дойдат допълнителните гласове - от нова формация, тази за която говорят напоследък на Асен и Кирил. Дори да нямат възможност да направят партия, могат да направят движение, които да участва в изборите със самостоятелни кандидати.

От мобилизация на ДБ - да си изчистят посланията от партиен центризъм - няма да говорим с еди кой си. Пак повтарям - играта не е кой колко депутати ще спечели, а колко депутати могат да формират силата за промяна.

ИБГНИ също имат потенциал допълнителен потенциал за гласове, особено в териториите които ДБ не покрива - най-вече лявото пространство и националистите.

Най-слабото място на ББ и ГЕРБ е че служебния кабинет се ползва с по-голяма подкрепа отколкото техните правителсва и в много отношения върши по-добра работа. Тоест отсъствието на редовно правителство не доведе България до крах, както предвиждаха по сценарий ГЕРБ и ДПС. И мантрата за незаобиколимия ББ рухна. Типичният италиански и белгийски сценарий - и без редовно правителство нещата се случват.

И никакви джипки и Харизановци не могат да променят този факт.

Кой беше Бойко Борисов?

Илиан Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.