БИЗНЕСЪТ С МИГРАНТИТЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРОЦЪФТЯВА. ПОДМЯНАТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ВЪВ ФРАНЦИЯ СЕ ФИНАНСИРА ЩЕДРО

https://svobodnoslovo.eu/komentar/biznesat-s-migrantite-prodalzhava-da-procaftyava-podmyanata-na-naselenieto-vav-franciya-se-finansira-shtedro/86672 SvobodnoSlovo.eu
БИЗНЕСЪТ С МИГРАНТИТЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРОЦЪФТЯВА. ПОДМЯНАТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ВЪВ ФРАНЦИЯ СЕ ФИНАНСИРА ЩЕДРО

 

Близо 1350 асоциации бяха субсидирани или възнаградени от френското правителство в размер на 750 милиона евро, като средствата бяха предназначени за „мисията“ за имиграция, убежище и интеграция.

Тези средства, заедно с финансирането от външни участници като фондациите „Отворено общество“, създават огромни стимули за Франция да продължи политиката си на отворени граници. Както съобщава френското списание Valeurs Actuelles, броят на НПО, предназначени да насърчават и помагат на мигрантите, бързо се е умножил, тъй като бързо променящата се демография на Франция за някои е много успешен бизнес. 

Организации като France Terre d'Asile, La Cimade, GISTI и Форумът на бежанците, имат за задача да помагат на нелегалните имигранти от момента, в който пристигнат във Франция, включително да им предоставят храна и жилища и да ги превеждат през стъпките, необходими за кандидатстват за убежище и други помощи.

Като цяло приблизително 25 милиарда евро годишно се харчат за мигранти във Франция. Предприемачи, политически активисти и дори религиозни организации могат да направят малки състояния, обслужвайки тази група с всичко - от перални услуги в домове за бежанци до изграждане на нови жилища в цялата страна. В същото време етническите французи вече се превръщат в малцинство в някои градове , но въпреки това те плащат лъвския пай за жилищата, образованието и други социални разходи на тези новодошли. И докато протестите срещу пенсионната реформа не спират, не спира и потокът мигранти, които режимът на Макрон приема в страната.

Но бизнесът с мигрантите не е само този. Десетки НПО, финансирани както от Брюксел, така и от структури като Отворено общество, се занимават с превозване на африканци и азиатци до Европа. Въпреки нарастващото недоволство срещу буквалната подмяна на населеното на стария континент, потокът мигранти от изток и юг продължава. 

Миналата година Франция - страна с 68 милиона жители - е раздала над 320 000 разрешения за пребиваване за първи път на чужденци, което представлява 17% увеличение спрямо предходната година. това е без да се взема предвид нелегалната имиграция, която също е шестцифрена и без да се смятат украинските бежанци, пристигнали във Франция след февруари 2022. 

Стряскащо проучване, което сумира данни от 2019-2020 г., показа, че сред живеещите в столицата на Франция (т.нар. голям Париж) 41,6 процента са потомци на имигранти, датиращи от три поколения. 

По материали от rmx.news

Иван Спиридонов 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.