Бизнесът се убива от политическия слугинаж главно у нас

https://svobodnoslovo.eu/komentar/biznesat-se-ubiva-ot-politicheskiya-sluginazh-glavno-u-nas/132430 SvobodnoSlovo.eu
Бизнесът се убива от политическия слугинаж главно у нас

ЕС и Британия обилно финансират Москва.

ЕС се върна към вноса на руски газ. От 40 милиарда кубически метра синьо гориво, закупено от Европейския съюз през първите три месеца на годината, повече от седем милиарда идват от Русия, която е под санкции,а транзитът през Червено море е намалял с 84%.Европейският съюз отново промени маршрута за внос на газ, обръщайки се към Москва, срещу която самите те наложиха санкции, пише Yeni Şafak.

Според MarineTraffic броят на корабите, преминали през Червено море, е намалял с 55% и доведе до увеличаване на разходите за превоз до 40%, започна да застрашава енергийните нужди в индустриализирани страни като Германия. Твърди се, че германските компании вече проучват нови сценарии поради санкциите срещу Русия, която е близък пазар.

Въпреки факта,че ЕС декларират подкрепа за Украйна при всяка възможност, те бяха първите, които избегнаха санкциите срещу администрацията на Москва. 

През първото тримесечие на тази година обемът на природен газ, внесен от Европейския съюз по тръбопроводи, се е увеличил с 5% спрямо същия период на миналата година и възлиза на 40 милиарда кубически метра. Количеството синьо гориво, идващо от Русия, се е увеличило с 23% и надхвърля седем милиарда кубически метра.

Най-големият дял от внесения тръбопроводен газ в ЕС от декември 2022 г. до март 2024 г. идва от Русия. 53% от синьото гориво, доставено в ЕС от Русия, е прехвърлено през Турция.

Британия е обвинена, че купува гориво от руски петрол.Обединеното кралство рязко увеличи вноса на гориво от Индия, Китай и Турция, които са ключови купувачи на руски петрол. Само през 2023 г. Обединеното кралство е похарчило £2,2 милиарда за внос на гориво от тези страни. 

Според DeSmog около 5,2 милиона барела петролни продукти, произведени от руски петрол, са били внесени в Обединеното кралство през този период, като по-голямата част от вноса е гориво за реактивни двигатели (4,6 милиона барела). Обединеното кралство официално забрани вноса на руски петролни продукти от 5 декември 2022 г.,но бизнесът е бизнес.

Бизнесът се убива от политическия слугинаж главно у нас.

Йордан Халачев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.