Богатите са винаги далече от войната. Нея я плащат със живота си само и винаги бедните

https://svobodnoslovo.eu/komentar/bogatite-sa-vinagi-daleche-ot-voynata-neya-ya-plashtat-sas-zhivota-si-samo-i-vinagi-bednite/114299 SvobodnoSlovo.eu
Богатите са винаги далече от войната. Нея я плащат със живота си само и винаги бедните

Докато агонично реализираме тиражите на нефелните си книжки, войната е все още във фазата на нейното приближаване. Все още я долавят само радарите на инстинкта, а не сетивата. Тътените и мирисите на смърт са някъде на север, но съвсем наблизо.

Но понеже сме от инфантилните поколения без война в живота си, представите ни за нея от книгите бавно се реализират пред очите ни. И първата и най-очевидна е: богатите са винаги далече от войната. Нея я плащат със живота си само и винаги бедните.

Недялко Славов

1 Коментара

Мина

преди 8 месеца

Добавям- с участието на бедните. В тази връзка питам как се чувстват мравките, работещи във военните заводи. Не ви интересуват “чуждите” деца, нали? Важен ви е насъщния- а ковчезите, на “чужди” деца, не ви засягат. Нали не са вашите?! Бегайте да заработите насъщния на гърба на убийства на чужди деца и не му мислете. Все пак- засега- не са вашите.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.